България

Убиецът на рейнджърката от Карлово с три присъди

  15.07.2019 09:47             
Убиецът на рейнджърката от Карлово с три присъди

Бившият военен и участник в три мисии зад граница Светослав Каменов признал, че убил Десислава заради нейни подигравки към офицери

Разследването срещу убиеца на рейнджърката от карловската бригада Десислава Стоянова – Светослав Каменов, ще приключи в началото на август и се очаква след това извършителят да бъде изправен на съд.

Бившият военен и настоящ обвиняем отнел живота на красивата млада жена на 29 ноември м.г. Каменов бил арестуван на 7 декември 2018г., след като направил опит първо да избяга в Гърция, а след това пресякъл пеша обратно границата с България. Отишъл в София при бившо гадже, но двамата се скарали и Светослав Каменов се укрил в наследствен имот в село Зверино, община Мездра, където бил и задържан. В дните след ареста и по време на мерките си за неотклонение в окръжния съд в Пловдив той не признаваше, че е извършил убийството. „Кой казва, че аз съм я убил?”, питаше Каменов в отговор на въпросите на медии защо е извършил зверството. Междувременно обаче той все пак признал, че се бил ядосал на Десислава. Тя си позволила да говори подигравателно за офицери, които и самият Светослав познавал покрай това, че самият той навремето бил военен.

Бил участвал в три мисии, една от които била фаталната през декември 2003г., по време на която камион бомба се вряза в българската база „Индия” и загинаха петима български войници. Каменов напуснал армията през 2009г., а година по-късно бил съден заради причинена в пияно състояние катастрофа. Тогава получил условна присъда от 4 месеца и останал без книжка за 11 месеца. Имал още една присъда за шофиране в пияно състояние, както и трета за фалшиво негово обаждане за сложена бомба в банков клон.

След военната служба той започнал да работи каквото му падне и заживял в незаконна постройка в Сопот, построена в наследствен имот от покойния му баща. Светослав помагал на Десислава за обучението й в сержантското училище във Велико Търново и младата рейнджърка му имала доверие. 10 дни преди смъртта си тя му дала колата си да я закара на ремонт.

Двигателят на автомобила обаче блокирал и мъжът дал колата на автоморга за 315 лева. Парите така и не получил, защото не представил документите на возилото. Това бе първата официална версия за причината за убийството – заради парите от фиата на Десислава.

На 29 ноември 2018г. около 19 часа Каменов отишъл до дома на Десислава в Карлово. Взел я, качили се в микробус, шофиран от негов приятел, който ги оставил пред дома на бившия военен в Сопот. Жената носела в себе си документите на колата. Предполага се, че срещата им била тя да му даде документите, за да може той да вземе парите от автоморгата. Двамата обаче се скарали заради неуважителните думи на рейнджърката спрямо някои офицери, което довело до гневно избухване от страна на Светослав и до убийството й. Вратът й бил прекършен, като на пиле, установила аутопсията впоследствие. Причината за смъртта й е висока шийна травма с размекчаване на мозъчните съдове на гръбначния мозък. Това се получава, когато главата на жертвата се завърти с бързи движения на ляво и надясно, обясняват съдебни медици. След като я убил, Светослав напъхал трупа в ракла под ъглов диван в къщата си и заковал с видии облегалката над раклата, за да не може да бъде отворена. После направил неуспешния опит да се укрие. От деня на ареста си миналия декември до момента Светослав Каменов е зад решетките, където ще остане до началото на съдебния процес в Пловдив.

monitor.bg