Свят

Касапница по пътищата в Италия

  15.07.2019 09:30             
Касапница по пътищата в Италия

Дванайсетима души, при това само млади хора, станаха жертви на катастрофи по пътищата на Италия през нощта на събота срещу неделя.

Четирима други младежи берат душа в различни болници пак след пътно-транспортни произшествия, като животът на трима от тях е в опасност. Интересното е, че в кръвта на водачите на катастрофиралите коли и мотоциклети лица не са открити алкохол или опойващи вещества. Според органите на реда инцидентите са станали след загуба на контрола върху превозното средство поради лошо време, препятствия на пътя или блъскане от други превозни средства.

Ако се вярва на полицейската хроника, най-тежка е катастрофата край намиращия се източно от Венеция прочут морски курорт Йезоло. Компания от четири момчета и едно момиче тръгва да се прибира по домовете след веселба в дискотека, но по пътя автомобилът им неочаквано се забива в напоителен канал и потъва. Минаващи наблизо летовници - чужденци се хвърлят във водата да помагат на бедстващите младежи, но успяват да извадят живо от колата–ковчег само момичето. Именно то разказва по-късно на полицаите, че по пътя ходел на зиг-заг явно пиян младеж и при опита да го изпревари приятелят й изгубил контрола върху автомобила. Долу горе същата е динамиката на инцидента край град Чезена, където рано сутринта четирима румънци на 26, 19, 17 и 14 г. се забиват със „СЕАТ – Леон“ в крайпътна стена и почиват на място. Пак в курорта Йезоло мотоциклист се подлъзва призори на намокрения от дъжд път и се ударя смъртоносно в топола. Край Генуа пък катастрофираха с кола четирима младежи, като двамата загиват, а другите двама са откарани в болница с тежки наранявания. Последната жертва е 27-годишна жена, която малко след полунощ губи контрола върху мотопеда си на мокър път, пада и се прибива.

В изявление министърът на вътрешните работи Матео Салвини нарече произшествията от изминалата нощ „истинска касапница“, призова водачите да карат с повишено внимание при лошо време и нареди на подчинените си катаджии да засилят превентивните си акции по пътищата на страната.

monitor.bg