Спорт

Пилоти на Старт М с най-добри времена в квалификацията в Криводол /Снимки/

  13.07.2019 20:58             
Пилоти на Старт М с най-добри времена в квалификацията в Криводол /Снимки/

Пилоти на АМК Старт М показаха най-добри времена на първата квалификация на рали кроса в Криводол. 24 състезатели стартираха в първия ден от надпреварата на трасе №1 в България за тази разновидност на автомобилния спорт, писта „Строител”.

При най-мощните, „Дивизия 1”, Иван Сашов Иванов постави най-добро време. Пилотът на Старт М, с Фолксваген Голф, остави след себе си Мирослав Цветанов – Бомбата, с Форд Сиера, от Жико Моторспорт /Видин/ и съотборникът си Светослав Манастирски с Митсубиши Лансер. Емил Минчев водеше, но във втората обиколка се завъртя и Субару-то му се счупи.

В предното предаване, „Дивизия 2”, Пламен Цветанов с Опел Астра отвя пилотите на АМК Ботевград – Владимир Димитров и Ивайло Йончев, и двамата с Хонда Сивик. С перфектно каране Лада-та на Цветелин Велков пресече първа финала в „Дивизия 3” със задно предаване. Сътборникът на Велков от Старт М – Методи Тодоров – Муто направи няколко грешки с БМВ-то и това му костваше второто място. Трети е Ивайло Иванов, с Лада, от Проспийд.

В неделя стартовете се подновяват в 9.30 часа. Час по-късно е официалното откриване на 3-ия кръг от рали кроса.

..