Konkurent
Инекс

Свят

Смениха бебето на майка в родилното, но това бе само началото на страданията ѝ (СНИМКИ)

2019-07-11 20:20 718 0

Смениха бебето на майка в родилното, но това бе само началото на страданията ѝ (СНИМКИ)

Една млада майка щастливо прегръща дългоочакваното й бебе. Но в този миг, който трябва да бъде щастлив, тя осъзнава, че това не е нейният син. И така започват да тъкат драматични плетеници от събития. 

Така започна драматичната история на Мърси Казанал и Рич Кушворт, които се срещнаха първо в мисионерско училище в Далас и се влюбиха един в друг, след което се ожениха. 

Те бяха готови да създадат семейство и да имат дете, а когато дойде времето, Казанал се върна в Ел Салвадор, за да роди в родината си. Радостното събитие обаче се превърна в истинска трагедия за известно време.

Раждането на Мойсей
Раждането мина добре и на щастливата майка прегърна за първи сина си, а след това сестрата взе детето, което родителите решили да нарекат Моисей. Но когато бебето беше докарано обратно за хранене. Казанал го прегърна и сърцето й посърнала, когато усети, че това бебе не е нейният син. 

За първи път тя видя сина си преди няколко часа – веднага след раждането,а тогава той бил блед и с розова кожа, защото не веднага е започнал да диша. „Лекарите се смееха на думите й и казаха, няма да търсят друго момче“, казва огорченият баща, който заедно с родилката не можели да направят нищо по въпроса.

С тежко сърце се върнали в Далас с чуждото дете.

ДНК тестове
Веднага направили ДНК тестване и изчакали резултатите.

В продължение на четири месеца те се грижеха за момчето като свой син, но ставаше все по-ясно, че детето с по-тъмна кожа и не е техният наследник. Но те никога не се отнасяли зле с него.

Те постоянно изучавали външния му вид, за да открият поне някои общи черти, опитвайки се да се убедят, че тяхната подозрителност е ненужна. Но цялата душа на Казанъл отхвърлила бедното момче. Резултатите от ДНК решават въпроса и когато пристигнат, те потвърждават това, което родителите вече са знаели. Имало 0% шанс това дете да е тяхно.

Двойката се върна в Ел Салвадор и, о, ужас – трябваше да дадат детето, което доскоро гледаха като свое. Раздялата била опустошителна за тях. 

Търсене на истината
Двойката публикува тази новина, като вярва, че трафиканти са отвлекли детето им и затова се обръщат към полицията. Идеята, че детето им живее някъде без тях и при чужди хора просто ги уби.

Въпреки това, болницата продължава да отрича възможността за грешка, че децата могат да бъдат сменени при раждането им. Но накрая местните власти се намесиха и започна разследване. В следствие на това арестували един от лекарите, израждал жената.

Лекарят - злодей
Лекарят Алехандро Гвидос работил с банда трафиканти на хора. Бил арестуван и отведен с белезници, но това не върнало малкото бебе Моисей. С течение на времето обвиненията срещу Гвидос отпаднали.

Родителите по всякакъв начин се опитаха да привлекат общественото внимание: те говореха по телевизията, молеха предполагаемите извършители да намерят дете им и какво ли още не.

Междувременно в хода на разследването е извършен ДНК анализ на децата, които са родени в същата болница в деня, в който и Моисей се е появил на бял свят.

Бебето е намерено
Всъщност анализът показа, че едно от момчетата е родното дете на млада двойка.

Но това не беше краят на историята - бяха необходими месеци на юридически битки за документи, преди Казанал и Кушворт да успеят да получат свидетелство за раждане за Мойсей. Малкият мъж се прибрал у дома с истинските си родители почти девет месеца след раждането си. „Колко жалко е, че мама и татко не виждат как бебето им расте и се развива, а прекарват време в борбата за правото да бъдат родители“, споделя двойката през сълзи.

Но сега те са изключително щастливи, прегръщайки бебето си, приемайки поздрави от своите приятели, съседи и колеги.

Ето защо някои жени са прави, предпочитайки да раждат у дома. / jenata.blitz.bg

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Турция ще върне повечето от задържаните джихадисти в страните им до края на 2019 г.
2019-11-20 11:20
24 0
Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи, че до края на тази година Турция ще е върнала повечето от задържаните от нея членове на…

Лъв охранявал частен дом в Нигерия
2019-11-20 09:50
72 0
Двугодишен лъв е открит от специализирана оперативна група в жилищна сграда, разположена срещу училище в най-големия нигерийски град - Лагос. Смята се, че той е…

Американец дари 303 литра кръв и спаси 1920 живота
2019-11-20 08:20
66 0
Жителят на американския град Пуебло в щата Колорадо Дейв Махалик е дарил досега за 34 години от живота си общо 303 литра кръв. Той дал…

Българите са с най-ниска продължителност на живота в ЕС
2019-11-20 06:50
96 0
Българите са европейците с най-ниска очаквана средна продължителност на живота - 74.8 години, показват данни на Евростат за 2017 г. Преди България са Латвия (74.9…

актуален брой на вестник Конкурент