Свят

Общинар и съпругата му арестувани за секс с непълнолетна

  11.07.2019 11:02             
Общинар и съпругата му арестувани за секс с непълнолетна

Полицейските служби във Валенсия са арестували бивш общински съветник и съпругата му по обвинение в сексуално посегателство срещу непълнолетна, извършено през 2015 г. в жилището им, където тя е била отседнала.

По информация на местни медии двойката е предложила тогава на момичето да отседне при тях колкото време е необходимо, като дори са разполагали със специален сертификат, който им позволявал да приемат и отглеждат за определен период от време деца в нужда в дома им като израз на благородно дело.

Когато тези дни разбрало, че съпрузите се готвят да приемат ново дете в жилището им, момичето веднага е изпратило сигнал до властите, разкривайки най-сетне премълчания ужас, който е преживяло по време на престоя си у тях.

В хода на разследването в компютъра на задържаните полицията се е натъкнала на множество порнографски снимки с деца, информира ''El Pais'', цитиран от novini.bg.

От политическата коалиция ''Компромис'', от чиито редици е бил общинският съветник, настояха обвиняемите да получат възможно най-суровото наказание, което предвижда законът за такъв тип престъпления. Оттам допълниха също така, че двамата ще бъдат изключени от всички нива и структури на политическата коалиция.

блиц