Събития

Субсидия в размер на 279 000 лева за здравното заведение в Берковица

  10.07.2019 15:11             
Субсидия в размер на 279 000 лева за здравното заведение в Берковица

Благодарение на доброто партньорство между Община Берковица и националното сдружение на общините, болницата в града получи допълнителна субсидия в размер на 279 000 лева от министерството на здравеопазването за отдалечени и труднодостъпни болници по Наредба 3/2019 г., похвалиха се от общинската управа.

С отпусната сума берковската болница ще може да финансира както дейности по оказване на спешна медицинска помощ, така и дейности, попадащи извън обхвата на задължителното здравно осигуряване.

В резултат на дългогодишните усилия на НСОРБ и установеното добро партньорство със здравното министерство, през последната година значително беше увеличен ресурса, който получават общинските болници за дейността им на адреси в населени места в труднодостъпни и отдалечени райони.

През настоящата година по предложение на управителния съвет на сдружението на общините и проявеното разбиране от страна на министъра на здравеопазването беше разширена финансовата подкрепа за общинските болници.

Община Берковица изказва своята благодарност на НСОРБ за добрата съвместна работа, оказаната подкрепа, съдействие и ангажираност. К