Лайфстайл

Как да разберем дали си имаме работа с демисексуален мъж

  09.07.2019 11:55             
Как да разберем дали си имаме работа с демисексуален мъж

Всички мъже искат едно и също. Тази фраза се произнася толкова често и с такова негодувание, че смисълът й е ясен за всички жени по света, дори и да говорят на различни езици. Мъжете искат секс. Това им се струва най-естествената проява на мъжественост. А също и най-нормалният израз на внимание към представителките на „слабия” пол.

Може ли романтиката да е в повече?

За това желание може да говорят погледът им, приливите на нежност, поривите за щедрост, откровените или завоалирани думи. Подтекстът винаги трябва да бъде един. Иначе какви мъже са?! Приемат драматично недоволството на жените, че трябва да слушат постоянно сексуалните им излияния: „Какво лошо ти предлагам?”, „Защо се възползваш от това, че те харесвам, за да ме оскърбяваш и унижаваш?” Отказът също предизвиква вълна от протести: „Как така не искаш да правиш секс с мен, какво не ми харесваш?“ А през това време жените си блъскат главата защо не ги възприемат по друг начин освен като сексуален обект – защото не са умни, не са интересни събеседници или пък не са на интелектуалното ниво на съответния мъж, който ги засипва с оферти за секс...

Обаче, оказва се, не всички мъже са еднакви. Сред тях има и демисексуални. Ако ви звучи като заразна болест, не бързайте да преминете на следващата страница. Демисексуалните са най-доброто, което може да ви се случи, ако сте романтично настроени.

Демисексуалният не бърза да скочи в леглото, защото за него по-важни са чувствата: силната емоционална привързаност към жената и наличието на любов е първостепенно условие за сексуалното привличане. Харесва му да подарява цветя, да целува ръце, да кавалерства, да пише стихове, да изнася серенади – накратко: да ухажва красиво. И го прави дотогава, докато не предизвика пожар от любов в сърцето на избраницата си.

Всичко би било прекрасно, ако повечето жени след първоначалната еуфория не губеха търпение. Очакването демисексуалният да премине към сексуално настъпление може да бъде доста изнервящо. Дори и най-оригиналното ухажване в един момент се изчерпва, ако не последва развитие на връзката. И жените, които са протестирали срещу натрапчиво изразеното мъжко желание, започват да се чудят какво не им е наред – докато през това време демисексуалът продължава да прави романтични изненади.

Според психолозите демисексуалите просто обичат да се наслаждават на развитието на любовта. Те нямат нищо общо с мъжете, които са обременени от травми – например разочаровали са се от секса или са наранени от предишна връзка. Демисексуалните не бързат заникъде, имат достатъчно време да почакат, докато страстта се разгори. Казано накратко, те харесват гурмето в любовта и не се задоволяват с fast food. И ако бързате с този тип мъже, може да пропуснете най-вкусната част.

mila.bg