България

Зверска катастрофа, шофьор загина (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

  05.07.2019 09:33             
Зверска катастрофа, шофьор загина (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

27-годишен шофьор на бус е загинал при челен сблъсък с ТИР в района на с. Изгрев по пътя Шумен - Силистра, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова. В много тежко състояние в МБАЛ Шумен е откаран 60-годишният шофьор на ТИР-а.

Сигнал за произшествието е получен в 06:00 часа сутринта в дежурната оперативна част на областната дирекция в Шумен. Съобщено било, че са се блъснали тежкотоварен тир и бус. Към мястото на инцидента били насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. След пристигане било установено, че водачът на буса е загинал на място. С него е имало и пътник, но по думите на полицейския говорител той е невредим.

Спасителни екипи от пожарните в Шумен и Каолиново са помогнали да бъде изваден водача на тежкотоварния автомобил от кабината, мъж на 60 години. Откаран е за преглед в МБАЛ- Шумен. На място се оказало, че има множество травми на лява ръка и крак и се наложило да бъде опериран.

Заради катастрофата е затворен пътят Шумен - Силистра в района на Изгрев, като пътуващите за Силистра са отклонявани през Венец, а тези към Шумен са пресаночвани за Каолиново. Бусът е намачкан и пожарникари се опитват да разрежат ламарините за да извадят оттам тялото на загиналия шофьор.

 Шофьор загина в Шуменско снимки: dariknews.bg

монитор