Свят

Показаха как ще изглежда жената през 3000-та година (СНИМКИ)

  01.07.2019 14:34             
Показаха как ще изглежда жената през 3000-та година (СНИМКИ)


Масивен череп, малък мозък и втори набор клепачи - това са някои от вариантите за бъдещи адаптации на човешкото тяло, предизвикани от използването на съвременните технологии. Компанията TollFreeForwarding, занимаваща се с телекомуникации, е събрала научни изследвания и мнения на експерти, за да създаде 3D-модел на човека на бъдещето Резултатът от работата ѝ е доста шокиращ. 

Фото © TollFreeForwarding.com

Минди живее през 3000-дната година. На нея ѝ се налага много да работи пред монитора на компютъра. Освен това, тя постоянно си протяга шията напред, за да гледа в екрана на своя смартфон. Поради това мускулите на врата ѝ са станали по-масивни и по-мощни, компенсирайки лошата осанка. "Часовете, прекарани с наведена глава, напрягат шията и нарушават равновесието на гръбнака. Следователно, мускулите на шията трябва да полагат допълнителни усилия, за да поддържат главата", обяснява Кейлъб Бек, експерт по здраве в Maple Holistics. 

Фото © TollFreeForwarding.com

Но с това адаптацията на Минди не прикючва. Черепът ѝ е по-дебел, което помага за защитата от радиочестотни излъчвания на смартфоните. По вина на същите устройства ръцете ѝ постоянно се намират в стиснато състояние, а лактите се разгъват максимум до 90 градуса. 

Фото © TollFreeForwarding.com

Последната метаморфоза на Минди е вторият чифт клепачи, които ще филтрират излишната светлина, излъчвана от техниката. 

Фото © TollFreeForwarding.com

Разбира се, хората в бъдеще едва ли ще изглеждат така, като Минди. Нейните анатомични промени са преувеличени с цел нагледно да се представят научно обоснованите проблеми с ежедневното влияние на технологиите върху нашите тела. 

Превод и редакция: БЛИЦ