Събития

Изградиха интерактивен кабинет

  27.06.2019 08:57             
Изградиха интерактивен кабинет

От април  до юни ДГ „Незабравка” в Бяла Слатина с допълнителните бази си в селата Соколаре и Тлачене реализира проект „Ръка за ръка с технологиите” по програмата за малки проекти „Аз дарявам, за да правя промяната” , администрирана от Сдружение „1 юни”, финансирана от голяма фондация.

Основната цел на проекта  е подобряване качеството на образователния процес и равния достъп до информационни технологии чрез изграждане на интерактивен кабинет.

В основата е доброволчеството и дарителството от учители, родители, помощен персонал и др. В проекта  са включени 60 деца от подготвителните групи от основната сграда и 20 деца от допълнителните бази в с. Соколаре и с. Тлачене. По  проекта бяха предвидени 7 дейности – сформиране на екип за управление, встъпителна конференция, благотворително кино „Незабравка”, ремонтиране, освежаване и обзавеждане на кабинета, състезание „Кой е по- по- най?”, дискусия с родители, заключителни дейности – откриване на кабинета, постер – сесия и заключителна конференция.Всички планирани дейности бяха реализирани успешно и в срок.

В сряда се състоя заключителната конференция по проекта. Събитието бе уважено от Дарина Кръстева – гл.експерт в Дирекция „Хуманитарни дейности и интеграция” към община Бяла Слатина, директори на детски градини, учители и родители.

ДГ „Незабравка” се радва на новата придобивка за нашите деца – нов съвременен компютърен кабинет, който да се оглася от весела детска глъч, да се реализират много педагогически ситуации, състезания, игри, развлечения.