Събития

За рекордните 30 минути съветниците в Мездра приключиха юнската си сесия

  26.06.2019 18:32             
За рекордните 30 минути съветниците в Мездра приключиха юнската си сесия

Общинските съветници от Мездра впечатлиха с работоспособността си и в рамките на рекордните за този състав на местния парламент 30 минути приключиха редовното си заседание за юни. 9 точки бяха включени в дневния ред, но още в началото останаха 8, тъй като докладът на контрольора за състоянието на болницата в железничарския град беше оставен за следващо заседание. Осемте точки в дневния ред, чийто вносител беше градоначалникът Генади Събков, бяха одобрени единодушно с гласовете на 18-те съветници.

Кметът на Мездра беше упълномощен да подпише запис на заповед, с което да стартира проект за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Проектът на стойност 1 195 000 лева ще санира 4 сгради в железничарския град.

Събков беше упълномощен да гласува по всички точки от дневния ред с „въздържал се“ с изключение на промяна на капитала на дружеството – „против“, по време на общото събрание на МБАЛ „Христо Ботев“ АД. Форумът е насрочен за 5 юли.

„Като гражданин съм против съм начина, по който държавата изтласка общините в МБАЛ – ние имаме минимално участие и не можем да упражним волята, която желаем, а съдбата на врачанската болница ни вълнува и нас“, коментира Събков преди решението на съветниците.

По време на сесията стана ясно, че Мездра е една от четирите общини във Врачанско, в които през следващите години ще има сериозни инвестиции от страна на Асоциацията по ВиК. Темата беше провокирана по повод предстоящ форум на организацията.

„Ние сме една от 4-те общини в областта, благодарение на Асоциацията по ВиК ще има инвестиции по водопроводната мрежа и канализацията. Държавата ще вложи средства, което ще доведе до намаляване на разходите за питейна вода. Очаква се тази година да стартират процедурите за избор на изпълнител, а инвестициите са в размер на 4 000 000 лева“, припомни кметът Събков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ