Спорт

Ботев /Вр/ загуби от Черно море в 120-минутна контрола

  26.06.2019 17:56             
Ботев /Вр/ загуби от Черно море в 120-минутна контрола

Ботев /Вр/ отстъпи на Черно море с 1:3 в контрола, коята се игра на един от терените на комплекс “Евима футбол” в Банско. Резултатът обаче не е показателен за показаното на терена. При по-голям шанс врачани можеха да завършат поне наравно. По договорка на треньорите Сашо Ангелов и Илиян Илиев спарингът премина в четири части по 30 минути.

Срещата започна в добро темпо, а Черно море създаде първата опасност пред една от двете врати. В 5-ата мин. националът на варненци Исмаил Иса овладя топката с гръб към вратата, завъртя се и стреля, но покрай страничната греда. В 15-та мин. Аристот Ндонгала центрира в наказателното поле, където Иса стреля, но Краси Костов изби топката, която попадна в Кардозо. Той финтира стража на врачани и от точката на дузпата стреля над вратата. В 22-ата мин. ботевци можеха да поведат. Златински пресече пас в средата на терена и се опита технично да прехвърли стража на Черно море, който бе излязал напред, но не намери целта.

В 40-та мин. Петър Атанасов получи топката в пенална и отправи удар, но Делмиро успя от голлинията да спре с тяло кълбото. В 49-та мин. последва нова добра атака на ботевци, при която Абдалах блокира с шпагат опасен изстрел на Лясков. В 59-та мин. Ндонгала проби отдясно и намери Иса в наказателното поле, който реализира за 1:0. В последните секунди на втората част Ндонгала увеличи на 2:0 след асистенция на Иса.

Третата част започна добре за момчетата на Сашо Ангелов, които до 67-та мин. създадоха няколко опасности пред Иван Дюлгеров, но стражът на Черно море бе на висота и спаси. В 88-та мин. Илиан Илиев-младши отбеляза страхотен гол. Халфът на “моряците” получи топката пред дъгата на наказателното поле и с  премерен удар прати топката в сглобката на вратата за 3:0.

В началото на четвъртата част Илиян Илиев пусна само юноши на терена. Ботев натисна младите “моряци”, които обаче стояха добре в защита, а Иван Дюлгеров направи няколко добри спасявания. Все пак в 110-та мин. Мирослав Будинов с глава вкара за 1:3. Това бе първият гол в мрежата на варненци в контролите досега. В края на мача Мартин Дичев от Черно море нацели греда.

За Черно море започнаха: Иван Дичевски, Мирослав Енчев, Делмиро, Цветомир Панов, Абдалах Имамо, Патрик Андраде, Васил Панайотов, Аристот Ндонгала, Жордао Кардозо, Родриго, Исмаил Иса

За Ботев /Вр/ стартираха:  Костов, Васев, Лясков, Домовчийски, Генов, Миланов, Кавдански, Атанасов, Мечев, Паласиос, Златински.