Крими

Продължава борбата за живота на момиченце, пострадало при катастрофа на Е79

  26.06.2019 14:10             
Продължава борбата за живота на момиченце, пострадало при катастрофа на Е79

Лекарите в Монтана все още се борят за живота на 9-годишното момиченце, което пострада при ужасната катастрофа, станала в неделя привечер на главния път Е 79 край монтанското село Долна Вереница. Малката Мартина е в реанимация и състоянието й продължава да е критично. При тежкия инцидент, в който загина шофьорът на колата, тежко пострада и 18-годишната Мелани. Тя вече е транспортирана за лечение в „Пирогов”. Третото дете в автомобила – 15-годишната София е изписана. Момичето беше с леки наранявания. Леко пострада и баба им – 67-годишната Росица А., а на място загина съпругът й Крум К.

Петимата пътували с "Опел Астра". Прибирали се към София след екскурзия до Белоградчик. По неизвестни за сега причини лекият автомобил навлязъл в насрещното платно и се блъснал челно в турски микробус. Крум загинал на място, а децата и баба им са измъкнати от смачканите ламарини от спасители. Зад волана на турския лекотоварен микробус "Мерцедес Спринтер 316 ЦДИ" бил с 39-годишен водач от Измир. Той разказал пред полицията, че леката кола внезапно навлязла в неговото платно. За да избегне удара, той извил волана плътно надясно, но въпреки това не успял да предотврати трагедията.

Полицията все още изяснява точните причини, довели до поредната ужасна катастрофа на международното шосе. Според очевидец на зловещия удар, водачът е отклонил вниманието си, докато е опитвал да пие вода.