Събития

Тринадесет зрелостници получиха грамоти за постигнат отличен успех на матурите

  26.06.2019 09:59             
Тринадесет зрелостници получиха грамоти за постигнат отличен успех на матурите

На среща в Община Видин кметът Огнян Ценков и началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова връчиха грамоти на младите хора за отличното им представяне на държавните зрелостни изпити за учебната 2018/2019 година. 

Огнян Ценков поздрави зрелостниците за усилията, труда и постоянството, които са положили през всичките тези години. „Основата, върху която ще надграждате, е изключително важна, защото истинските предизвикателства в живота тепърва предстоят. Бъдете смели и имайте куража да преследвате мечтите си!“ – каза той. И изрази надежда, че след  завършване на висшето си образование, ще успеят да се реализират по най-добрия начин, а някои от тях ще се завърнат в родния Видин, за да работят за процъфтяването на своя град. Кметът се обърна с благодарност и към техните учители, които със своите знания, опит, мъдрост и всеотдайност са ги подкрепяли по пътя към успеха.

Веселка Асенова също приветства отличниците: “Ще кажа всичко в три думи – вълнувам се , гордея се и благодаря! Вълнувам се, че съм сред вас, които сте бъдещето на нашата страна, гордея се, че всички вие сте от нашия прекрасен град и благодаря на вашите преподаватели, които са неизменна част от успехите ви“.

Освен грамоти, зрелостниците получиха от кмета и началника на Регионалното управление на образованието книги с послание – мисъл на Алберт Айнщайн: „Стремете се да бъдете не просто успешен човек, а ценен“.

Девет са отличниците от ППМГ „Екзарх Антим I“, трима от които са с максимален брой точки (100) от зрелостните изпити – Надежда Францева, Петър Тодоров и Деян Емилов; двама - от СУ “Цар Симеон Велики“; един - от ГПЧЕ “Йордан Радичков“ и един - от ПГ “Проф. д-р Асен Златаров“.

Грамоти получиха и четирима преподаватели за оказана цялостна подкрепа в образователно-възпитателния процес на учениците от 12-ти клас – Елка Владимирова от ГПЧЕ “Йордан Радичков“, Наташа Ванкова от СУ “Цар Симеон Велики“, Боряна Борисова от ПГ “Проф.   д-р Асен Златаров“ и Емил Стоянов от ППМГ „Екзарх Антим I“.