Събития

Отборите на Спортното училище и СУ „Козма Тричков“ са шампиони в турнири

  24.06.2019 14:17             
Отборите на Спортното училище и СУ „Козма Тричков“ са шампиони в турнири

   Отборът на Спортно училище „Св. Климент Охридски“ стана шампион в турнира по футбол, който бе част от програмата на Община Враца за отбелязването на Международния олимпийски ден. На второ място се класира тимът на ППМГ „Акад. Иван Ценов“, третото място бе за възпитаниците на Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство. Във футболната надпревара взеха участие общо 8 отбора.

В рамките на честването се проведе и турнир по баскетбол, в който се включиха 6 тима. Победители станаха представителите от Средно училище ,,Козма Тричков’’, следвани от ПЕГ ,,Йоан Екзарх’’ и отбора на ПТГ ,,Н. Й. Вапцаров.

Възрастовата група и при двата спорта беше 9 - 12 клас. Всички участници получиха грамоти, а класиралите се от 1-во до 3-то място - купи, тениски и топки.

Организаторите на спортната проява, която се проведе на игрището под велоалеята, са Община Враца и Български олимпийски комитет.

Международният олимпийски ден традиционно се отбелязва с различни спортни мероприятия в цял свят на 23 юни, когато преди 125 години е учреден Международният олимпийски комитет /МОК/.