Спорт

Апетитът идва с яденето за ХЪС Лом, триумфира и на „Фружин 2019”

  23.06.2019 20:17             
Апетитът идва с яденето за ХЪС Лом, триумфира и на „Фружин 2019”

ХЪС Лом спечели трофея в IV издание на турнира по мини футбол “Фружин-2019", организиран от община Ружинци. Поговорката „ Апетитът идва с яденето” важи в пълна степен за момчетата на Александър Йорданов, които преди седмица триумфираха и в Дунавска Лига Изток.

Формацията от крайдунавския град победи на финала Дражинци с 6:2, а най-трудно им бе на полуфинала срещу класната команда от Враца – Атлетик 1996. Редовното време на най-интригуващия мач в турнира завърши 4:4, като при дузпите шансът споходи ломчани. В другите двубои ХЪС Лом бе категоричен 6:0 срещу Дреновец, 9:2 и 7:1 срещу Белоградчик и Ружинци.

На бляскава церемония по закриване на турнира, кметът на община Ружинци Александър Александров връчи купите, паричните, индивидуалните награди / статуетки/ и грамоти на призьорите. Шампионите отнесоха три приза – Захари Георгиев за голмайстор, Васил Асенов за най-добър вратар и Александър Йорданов за най-добър треньор. За най-добър футболист на „Фружин 2019” бе определен Цветан Атанасов от Атлетик 1996.

Най значимата награда "Феърплей" за втора поредна година беше връчена на Верка Веселинова от отбора на Торпедо /Дреновец/, единственото момиче участвало на такъв футболен форум.

„Очарована съм от организацията и предоставените условия и догодина пак ще участвам, а защо пък не и на 55-то издание на турнира "Ружинско лято-2019", който също в трескава подготовка”, сподели Верка след награждаването.

На второ място остана Ураган /Дражинци/, а на трето – Атлетик 1996.

„Искам да изразя голямата емоция и радостта, която усетих от този прекрасен футболен турнир, превърнал се вече в традиция, и да поздравя всички вас, които играхте като победители, със спортен дух, толерантно и коректно”- каза Александър Александров на церемонията по награждаването. Градусът на спортните емоции бе приповдигнат с ретро хитове и рокендрол, селектирани от DJ Иво Иванов.