Здраве

„Шавайте повече“ за отслабване на бюрото

  20.06.2019 09:57             
„Шавайте повече“ за отслабване на бюрото

За офис служителите често е трудно да поддържат добра форма и здравословно тегло. Място за паника обаче няма - отслабването е постижимо дори на работното място с леки промени в трудовото всекидневие, пише в. "Дейли стар". 

Изданието предлага следните няколко съвета за отслабване на бюро:

1. Прекарвайте повече време в изправено положение
Ако работите в офис, гледайте да устоявате на порива да прекарате деня си в седнало положение. По възможност инвестирайте в "изправено бюро". Ако работата ви не го позволява, ставайте по-често и се разхождайте, за да поддържате физическата си активност. 
Човек изгаря средно 2,6 калории за минута в седнало положение и 3,3 калории в изправено. Това означава, че ако прекарате четири часа прави, ще изгорите допълнителни 168 калории.
2. Приготвяйте си домашна храна
Вместо да залагате на готови храни, изобилстващи от сол, се опитайте да си приготвяте домашна храна за офиса. Така няма да се тревожите за дебнещите от готовите продукти заплахи за здравето, а и ще спестите пари. Ако ви липсва вдъхновение, интернет изобилства от идеи за здравословни рецепти.
3. Заложете на полезни продукти между основните хранения
След като вече сте решили въпроса с обяда в службата, се погрижете за продуктите, с които ще залъгвате глада си между храненията. Вместо да тършувате из офиса за бисквити, се запасете с нарязани зеленчуци или пресни плодове. 
Ако все пак ви липсва изкусителният елемент, можете да си позволите нискокалорични пуканки или неосолени ядки. 
4. Изпробвайте упражнения на бюро
Ако в ранния следобед ви налегне умора, вместо с подсладено кафе или солена закуска, пробвайте да я преборите с изометрични упражнения - напрягане на различни части на тялото за 10 секунди. Редовното им правене помага за изгарянето на излишни калории. 
5. Пийте зелен чай
Дори чаша зелен чай дневно допринася за изгарянето на мазнините. Напитката съдържа флавоноиди и мощни антиоксиданти, известни като катехини, които ускоряват метаболизма. 
6. Шавайте повече
Вместо да седите неподвижно цял ден, се старайте да шавате повечко. Можете да потропвате с крака или да се въртите в стола си. 
Изследване на специалисти от университета на Айова показва, че хората, които шават често, изгарят повече калории.