Konkurent
Инекс

Свят

Възпитание по китайски. 10 необичайни правила, които правят децата супер успешни

2019-06-24 06:50 253 0

Възпитание по китайски. 10 необичайни правила, които правят децата супер успешни

Много хора се чудят как жителите на Поднебесната империя успяват да отгледат интелигентни и успешни деца. Не е съвсем ясно какви действия предприемат майките и татковците за създаването на музиканти, математици или поети. Експертите идентифицират 10 необичайни правила за отглеждане на деца в Китай. Строгите родители там се считат за един от най-авторитарните в света, така че останалите имат какво да научат от тях.


Китайските деца рядко получават похвали, защото се опитват да ги научат да се дисциплинират и адекватно да оценяват работата си. Това се постига чрез специален подход:

1. Кърменето практически отсъства, а отпускът по майчинство продължава не повече от 3-4 месеца. Продължителността му зависи от провинцията на пребиваване.

2. Бебетата от два месеца са приети в предучилищна възраст и там са отглеждани он служителки. Особено щастливи са децата, които могат да останат при баба си, но са малцинство.

 

3. В Китай се обръща голямо внимание на предучилищното образование. На възраст от една година и половина, децата учат броене, рисуване и пеене, на две и половина години могат да рецитират няколко стиха и да пеят поне пет музикални композиции, на възраст от три вече знаят няколкостотин йероглифи.

4. В семействата отговорностите рядко се разделят на мъже и жени. Дъщерите участват в ремонти, а синовете не се срамуват да мият чиниите или да готвят вечеря.

5. Малките момчета и момичета са толкова непретенциозни, че могат да заспиват във всяка поза.

6. Майките преподават на потомството си търпение. Често можете да видите картина, когато детето чака родителя, който е отишъл в магазина, повече от час. Няма истерии, просто чакат.

7. Китайците са свикнали с откритостта. Ако дъщерята започне да наддава на тегло, майката може да я нарече безобразно тлъста. Момичето след такъв разговор покорно отива на диета.

8. Китайските семейства очакват само отлични оценки. "Четири" води до писъци и разочарования. Родителите ще работят с децата си, докато в дневниците се появят само „петици”.

9. Музикалното образование е важен елемент от образованието.

 

Съществува убеждението, че децата трябва да посветят живота си на родителите си, така че майката и бащата да се гордеят с тях.
Китайците вярват, че основата на образованието трябва да се основава на подготовката за тежко бъдеще. Всеки човек от ранна възраст е наясно със силните си страни и знае как да ги използва.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Уфолог разкри руски аналози на Зона 51 (ВИДЕО)
2019-07-20 08:20
44 0
 Руски аналози на американската Зона 51, където, според легендата, има скрити доказателства за извънземни, които посещават Земята, биха могли да се намират в Митищи, в…

Черна слава: Част от Маршаловите острови по-радиоактивни от
2019-07-20 06:50
68 0
 Между 1946 и 1958 година САЩ използва части от Маршаловите острови за своя тестова площадка. За 12 години армията провежда 67 теста на атомни бомби…

Педофил закла ученичка, защото забременяла от него
2019-07-19 21:20
214 0
 Кралският съд в Уинчстър призна 25-годишен мъж за виновен в жестокото убийство на 13-годишна ученичка, над която издевателствал повече от година. Както съобщава Mirror, през…

12 израелци изнасилиха групово британка в кипърски курорт
2019-07-19 20:20
270 0
12 израелци са обвинени в изнасилване на британска тийнейджърка в кипърския курорт Агия Напа. Те остават в полицейския арест в продължение на осем дни.  Един…

актуален брой на вестник Конкурент