Събития

Медицински сестри блокираха възлов булевард СНИМКИ

  18.06.2019 13:45             
Медицински сестри блокираха възлов булевард СНИМКИ

Медицински сестри блокираха днес след 13 часа движението по възловия за Враца булевард „Втори юни“. Протестът им беше насочен към здравния министър Кирил Ананиев и ведомството, от което обещаха увеличение на заплатите, каквото няма. От ограничението пострада основно градския гранспорт, а тролеите не се движеха до 14 часа, тъй като недоволните отказаха да ги пропускат.

„Решихме да излезем на улицата, за да ни видят. Ние бяхме и в София, сега сме тук във Враца. Утре ще бъдем на друго място. Положението в страната е едно и също“, каза Мая Илиева, представител на регионалната структура на асоциацията на медицинските специяалисти. Тя сподели, че тъй като работи в частна клиника, вече й се оказва натиск да спре организирането на протести.

Мариела Стоянова обеща, че във враца недоволните ще продължат да показват мнението си. „Бяхме в София на националния протест. Дори си свалихме престилките, но очевидно никой не ни забеляза. Затова сме тук сега, за да ни видят и да знаьт, че системата не работи без нас“, допълни жената, която призна, че от година е без работа след закриването на отделението по инванзивна кардиология във врачанската болница.