Събития

Храмов празник честваха в Оселна

  18.06.2019 13:43             
Храмов празник честваха в Оселна

На Свети Дух храмов празник честваха жителите на китното балканско селце Оселна. Църквата събра стари и млади, дошли да се преклонят пред Светия Дух и да запалят свещички за здраве и благополучие. Литургията отслужи отец Тома. Той освети и курбан-чорбата, на която после се насладиха събраните на обща трапеза оселничани и гости. Храмовият празник уважи и кметът на общината инж. Генади Събков, който се обърна към празнуващите:

„Село Оселна се отличава със своя темперамент, своя дух, своето настроение и отношение към живота от всички съседни населени места. Скъпи оселничани, продължавайте да бъдете себе си, да се уважавате един друг, да почитате своите традиции и да бъдете добри. Сигурен съм, че Господ ще оцени вашите усилия и ще ви даде добро".

В своето обръщение кметът Росен Николов пожела: „Живи и здрави и все така всеотдайни. Да продължаваме да спазваме наложилите се през годините традиции".

Денят е празник на Свети Дух, даващ живот на всички твари, източник на всичко живо. Светият Дух, обогатяващ човека с духовни дарове и добродетели – любов, радост, търпение, милосърдие, кротост.

Споделената храна, приятелските разговори, детската гълчава и красивият летен ден оставят оптимистичното усещане за добро, което предстои.

Кубран за здраве беше отслужен и в с. Люти дол.