Спорт

Купа за ДФК Прециз в Ловеч, шесто място за Монтана /Снимки/

  18.06.2019 10:37             
Купа за ДФК Прециз в Ловеч, шесто място за Монтана /Снимки/

ДФК Прециз /Монтана/ остана втори на зоналния турнир на „Футбол 7”. Отборът на Монтана е шести на „Футбол 9”. Мачовете се играха в Ловеч, където среща си дадоха осемте областни първенци на зона „Велико Търново”. В тъй наречения турнир на шампионите участие взеха победителите на „Футбол 7” и „Футбол 9”.

При родените 2008/2009 година в групата Прециз постигна победи с 3:1 над Ботев /Враца/ и с 4:1 над Фортуна /Плевен/. На финала момчетата на треньора Владислав Георгиев срещнаха Локомотив /Горна Оряховица/. Три минути преди края резултатът бе 0:0. Нелеп гол сломи монтанските футболисти, а до края те допуснаха още един.

 „Мога да кажа, че децата се справиха перфектно този сезон. Станахме първенци в нашата група, спечелихме детския турнир „Прециз” и заехме втори места на турнира „Георги Панчев и Иван Ангелов – Парчето” в Монтана и този в Ловеч. Сега децата получават съвсем заслужена почивка”, коментира Владо Георгиев.

На „Футбол 9” в групата Монтана отстъпи с 0:3 от Литекс и се наложи с 2:1 над ДФК Видин. Загуба с 2:3 от Фортуна /Плевен/ отреди шестото място за момчетата на треньора Бисер Ефремов.

„Добър сезон за момчетата. Определено има израстване в играта им, но има и много работа да се върши. Сега обаче идва ред за игри и почивка”, заяви Ефремов.