Спорт

Наши моделисти се върнаха с 5 отличия от Сливница

  17.06.2019 18:10             
Наши моделисти се върнаха с 5 отличия от Сливница

На пистата в Сливница се проведе втори кръг от държавното първенство на БФАМС - класове electric on road и Първото RC scale Adventure. И двете състезания са включени в календара на Българска федерация по автомоделни спортове. В надпреварата за наградите  взеха участие състезатели с 28 модела от Пазарджик, Русе, Летница, София, Враца и домакините от Сливница.

СТМК Враца се представи с пет моделисти – Любомир Цветомиров, Петър и Боян Стаменови, Георги Шиклев и дебютантът на държавно първенство - Мартин Михаилов.

В клас 1/10 Electric Touring победи Кристиян Костадинов от Китетик /Русе/. Боян Стаменов, Петър Стаменов и Георги Шиклев заеха съответно второ, четвърто и пето място.

В 1/10 Electric Super Stock отново първи стана Кристиян Костадинов. Боян Стаменов, Петър Стаменов и Георги Шиклев от СТМК – Враца завоюваха сребърен, бронзов медал и четвърто място.

В клас 1/10 Electric Stock /деца и начинаещи/Любомир Цветомиров  завърши надпреварата на първо място, а Мартин Михайлов остана втори.

Успоредно с провеждането на втори кръг от държавното първенство се организира и проведе демонстрационно състезание в клас RC scale Adventure , като по този начин стартира нов клас в календара на БФАМС. Началото на този клас поставиха 16 състезатели от страната, като на всички бяха връчени медали и грамоти за участие. Следващото състезание от календара на БФАМС е на 22 - 23 юни в Пазарджик.