Здраве

Полезно ли е наистина да пием много вода на ден

  17.06.2019 16:10             
Полезно ли е наистина да пием много вода на ден

Водата има безброй ползи за човешкия организъм. Особено през лятото е много важно да пием определени количества от тази течност, за да не се дехидратираме. 

Освен всичко, водата помага за отслабване. Според множество изследвания оптималното количество вода, което дневно трябва да приемаме са 8 чаши или околи литър и половина. 

Разбира се, ако спортуваме, както и през лятото, трябва да са повече от 8 чаши. Всеки от нас обаче пие някое от изброените: Кафе, чай, алкохол или безалкохолни напитки. Според британски лекари това означава, че количеството вода, което приемаме, не е достатъчно.

Експертите предупреждават, че две чаши кафе унищожават ефекта на четири изпити чаши вода. Поради тази причина е добре да добавяте чаша вода за всяка изпита такава алкохол, чай, кафе или други безалкохолни.

Има обаче и твърдения на други лекари, според които "наливането" с вода е вредно. Те обясняват това твърдение като дават за пример хората с бъбречни проблеми, за които прекомерната хидратация би била много вредна./zdrave.to