Събития

Наше училище се върна с две награди от национален форум „Изгряващи звезди“

  13.06.2019 11:19             
Наше училище се върна с две награди от национален форум „Изгряващи звезди“

Чест и гордост за ПТГ" Н. Й. Вапцаров"-Враца са получените  две награди от участието  в Национален форум "Изгряващи звезди"  по повод 100 годишнината на Джуниър  Ачийвмънт, който се проведе  на 10 юни под стъкления купол на Софийското Ларго, в сърцето на столицата.

Гимназията е първото номинирано училище на РБ за участие в състезание за специалната награда на комисията по заетост с други училища от  европейските страни, което ще се проведе през месец октомври в гр. Хелзинки. За пореден път учениците наПТГ" Н. Й. Вапцаров" доказаха своя професионализъм, креативности новаторски идеи чрез своя продукт Air Purifier за пречистване на въздуха.

 На гимназията беше присъден специален знак "Предприемчива професионална гимназия" на Република България за учебната 2018- 2019 учебна година. Отбора   на гимназията  в състав Пламен Начев, Владислав Христов, Николай Евтимов  от 11а клас и Борис Новоселски от 12 а клас с ръководител Мариана Павлова и ментор Илона Кръстева взеха  участие и   в  Националния кръг на Младежки бизнес форум  "Изгряващи звезди"  надпреварвайки се 35 учебни компании от цяла  България. Учебната компания " Save Air Purifier" наПТГ" Н. Й. Вапцаров" получи и наградата на MetLife (награда LifeChanger),  чек на стойност 2000 лева, която беше връчена от българския еврокомисар Мария Габриел.