Крими

Неуспешният грабеж в Монтана от преди 6 месеца бил за 50 бона

  12.06.2019 13:54             
Неуспешният грабеж в Монтана от преди 6 месеца бил за 50 бона

След шестмесечно разследване полицията в Монтана откри и арестува апашите, които през ноември миналата година нападнаха гард и се опитаха да задигнат торба, пълна с пари.

31-годишният М.П. и 28-годишният П.Р. са арестувани. Те са криминално проявени и осъждани. Повдигнати са им обвинения за грабеж в особено големи размери и според закона ги грозят до 15 години затвор, съобщиха от ОД на МВР, за което "Конкурент" вече писа - http://konkurent.bg/article/153811/razkriha-koi-sa-dvamata-napadateli-koito-ne-uspiaha-da-otmuknat-pari-ot

Инцидентът стана на 16 ноември миналата година пред „Технополис”. 66-годишният Кирил Н. носел оборота на фирма към инкасо автомобил. По неофициална информация в торбата имало около 50 000 лева. Тогава бил нападнат от двамата бандити. Те го халосали по главата и се опитали да грабват торбата с парите. Гардът обаче не се дал и оказал съпротива. Стреснати от отпора на жертвата си, двамата грабители изчезнали с празни ръце.

М.П. е с наложена мярка за неотклонение задържани под стража за 72 часа. Наблюдаващият прокурор ще иска за него постоянен арест.

Работата по изясняване на престъплението продължава.

Четете цялата история утре във в. "Конкурент" - всекидневникът на Северозапада