Свят

Майка иска милост за баща, убил 5-те им деца (Снимки)

  12.06.2019 12:39             
Майка иска милост за баща, убил 5-те им деца (Снимки)

Американска майка на пет деца, които бяха убити от баща си, поиска от журито да му спести смъртното наказание. Ужасяващата история разказва BBC. 

Амбър Кизер сподели пред съда в Южна Каролина, че Тим Джоунс младши "не показва милостта си към децата по никакъв начин, но те са го обичали". 

37-годишният мъж е осъден през май за убийството на дечица на възраст от една до осем години. Жестокостта е извършена в дома им близо до Лексингтън на 28 август 2014 г. 

Журито обмисля дали Джоунс трябва да бъде екзекутиран или затворен до живот. "Чувам какво са преживели моите деца и какво са понесли", казва Кизер в съда във вторник. - И като майка, ако мога лично да откъсна лицето му, щях да го направя. Така говори майката в мен". Но Кизер заяви пред журито, че се е противопоставяла на смъртното наказание през по-голямата част от живота си.

Тя споделя, че въпреки че понякога се надява правната система да "изпържи" бившия си съпруг, в крайна сметка не иска да бъде осъден на смърт. 

"Децата ми го обичаха и ако говоря от името на децата си, а не от себе си, това трябва да кажа." Въпреки това тя заяви, че ще се съгласи с каквото и решение да вземе журито. 

Двойката се омъжва шест седмици след първата си срещата през 2004 г., когато и двамата работят в детски развлекателен център в района на Чикаго.  Но през май бракът се е преобърнал, защото съпругът й станал строго религиозен. Когато се развеждат след девет години, тя му дава родителски права за децата, защото получава 80 000 долара годишно заплата от работа си като компютърен инженер, има и кола. Тя виждала децата си всяка в събота в местен ресторант. 

В деня, в който Джоунс е убил децата, той обезумял, когато намерил шестгодишния Нейтън да си играе с щепсела в дома им. Той убива момчето и решава да удуши другите четири деца, Елейн на 1 г., Габриел, на 2 г., Елиас, на 7 г. и Мера на 8 г.

Джоунс увил телата в торбички, сложил ги в спортната си кола и пътувал девет дни преди да напусне Алабама. Той е бил арестуван на спирка в Мисисипи, когато полицай подушил „миризмата на смърт“, идваща от колата на мъжа. Джоунс не се признава за виновен, има психично заболяване. 

Защитата казва, че страда от недиагностицирана шизофрения, психично заболяване, което е засегнало и майка му. Те твърдят, че се е разболял, когато съпругата му го е напуснала заради съседа. 

24chasa.bg