Крими

Разкриха кои са двамата нападатели, които не успяха да отмъкнат пари от...

  12.06.2019 10:23             
Разкриха кои са двамата нападатели, които не успяха да отмъкнат пари от...

7 месеца след неуспешен опит за грабеж на оборота на фирма в Монтана, полицията успя да разкрие кои са двамата извършители на престъплението, съобщават от ОД на МВР.

Инцидентът се разиграва на 16 ноември м.г. около 18.15 ч. пред входа на магазин на бул. "Трети март" в града на Огоста, когато народът е хукнал да пазарува заради „черния петък“. Тогава две неизвестни лица нанесли удар по главата на 66-годишен мъж и направили опит да отнемат торба с парична сума в особено големи размери, представляващ оборота на фирма, приготвена за инкасиране. Опитът бил неуспешен поради оказана съпротива от страна на нападнатия, припомнят от полицията.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия служители на РУ - Монтана са установили извършителите. Това са 31-годишен и 28-годишен, криминално проявените и осъждани, и двата от Монтана.

Срещу тях са повдигнати обвинения на основание чл. 199, ал.1, т.1 от НК във вр. с чл. 198, ал.1, във вр. с чл. 20, ал.2 и чл. 18, ал.1 от НК. На 31-годишния е наложена мярка за неотклонение "задържани прод стража за срок от 72 часа".

По случая продължава работа РУ - Монтана.