Спорт

Захари Зашев защити реномето на Ботев 93 и на плажа в Албена

  11.06.2019 19:15             
Захари Зашев защити реномето на Ботев 93 и на плажа в Албена

Петима спортисти спечелиха по 2 златни медала на олимпийския фестивал в Албена. Сред тях бе и Захари Зашев от Ботев 93. Националът първо спечели титлата при юношите до 80 кг в плажната борба, овъргалвайки здраво в пясъка Теодор Трифонов от Русе и Теодор Домозинов от Плевен. А накрая триумфира и като абсолютен шампион.

Зашев получи поздравления за двойния успех от ръководството и треньорите на врачанския клуб по телефона, а на място от чаровната си приятелка.

Останалите със златен дубъл са: Наталия Юницка,  Илин Илиев и Антон Динев /плуване/, както и Мариела Желязкова /плажна борба/.

Близо 500 бяха участниците в 12-ото издание на младежкия олимпийски фестивал в Албена, които се състезаваха в 7 спорта: лека атлетика, футбол, баскетбол 3х3, тенис на маса, плажен волейбол, плуване и плажна борба. За трета поредна година форумът е международен, това лято отново се включиха представители на Румъния и Северна Македония.

По традиция фестивалът на БОК е под мотото "Да открием олимпийските надежди на България“. От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори, участвали в младежки олимпийски игри, а част от тях вече и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да допринася за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на олимпизма и разпространяването им сред младото поколение, както и да даде възможност за изява на младите спортни таланти.