Лайфстайл

5 трика, за да влезеш във форма за лятото

  10.06.2019 14:19             
5 трика, за да влезеш във форма за лятото

Да, диетата помага, за да свалиш излишните килограми. Но за още повече ефект добави гимнастика и подходяща козметика.

За вътрешната част на ръцете

При някои жени кожата в горната част на ръцете се отпуска или пък се натрупва целулит. Причините за това са различни. Влияние оказва възрастта, рязкото напълняване и отслабване, бременността и т.н.

Решението. За да стегнеш тази част от тялото си, комбинирай силови упражнения за стягане на мускулите с продукти, които тонизират кожата и моделират контура. Така ефектът е гарантиран. В случая диетата няма да помогне.

По-апетитно деколте

Вероятно ти се иска през летните месеци да облечеш по-закачлива блузка или рокля. Не става дума за нещо вулгарно, а за елегантно разголена дреха.  Макар и по-трудно, но и тази зона от тялото е поправима и без намесата на пластичната хирургия. Но трябва постоянство и търпение.

Решението. За да запазят или възстановят стегнатата си форма, гърдите имат нужда от упражнения с тежести за горната част, които укрепват мускулатурата. Може да комбинираш с лицеви опори – на земя или на стена, които увеличават ефекта. И задължително добави козметика, която има повдигащ и стягащ ефект.

5 трика, за да влезеш във форма за лятото

Стегни корема!

Затлъстяването и изобщо разширяването на талията над допустимото при може да е опасно, тъй като повишава риска от инфаркт. Затова е изключително важно да намалиш обема в тази зона.

Решението. Диетата е наложителна. Но нека бъде здравословна, а не драстична, за да не пречи на правилното функциониране на чревния тракт. Задължително взимай пробиотици – те ще ти помогнат срещу подуването. Коремните преси не топят сантиметри, но пък стягат мускулите, което е важно. Третата стъпка е да масажираш нежно корема с подходящи продукти. Запомни: масажът започва от пъпа и е винаги по часовниковата стрелка.

5 трика, за да влезеш във форма за лятото

Бедствието целулит

Това е най-неприятната и най-трудно податлива за „ремонт“ част от тялото. Но няма нищо невъзможно, стига да знаеш как, а също и разбира се, да проявиш постоянство. Жените са по-податливи към образуване на целулит, а причината е склонността на тази част от тялото да складира мазнини, които се разнасят бавно и трудно. „Портокаловата кожа“ не е естетична гледка на плажа.

Решението. Само с диета няма да се получи. Също така само с гимнастика няма да успееш за намалиш обиколката съществено. Основното, над което трябва да наблегнеш, са масажите с подходящи козметични продукти, които подобряват кръвообращението и обменните процеси, а също и спомагат за изхвърляне на токсините и за разграждане на мастните депа.

5 трика, за да влезеш във форма за лятото

Красиви крака на показ

За красиви и изваяни крака карай колело. Независимо дали е велосипед навън или велоергометър у дома (във фитнеса), ефектът е еднакво добър. Колелото оформя отлично краката. Ако имаш възможност, добави и плуване. И задължително масажирай краката с продукти, които изглаждат, стягат и редуцират мастните депа.

cosmopolitan.bg