Здраве

Малко известни ползи за здравето от сиренето

  10.06.2019 14:00             
Малко известни ползи за здравето от сиренето

Сиренето има маловажна репутация, защото се смята, че пълнеем от този продукт. Въпреки това, любителите на сирене имат причини за радост. 

То помага да отслабнете. Факт е, че повечето хора с наднормено тегло имат недостиг на калций. И многобройни изследвания са стигнали до извода, че приемът на храна с калций води до нормализиране на показателите за индекса на телесна маса. Сиренето е един от тези продукти. 

Намалява кръвното налягане. Мнозина смятат, че ако сиренето е с високо съдържание на мазнини и натрий, то този млечен продукт ще доведе до повишаване на кръвното налягане. В действителност, ако изберете нискомаслени сирена, това ще помогне да се контролира кръвното налягане и да се намали.

Укрепва зъбите и костите.Това се дължи на факта, че подобно на млякото, сиренето е отличен източник на калций. И този минерал е основният строителен материал за зъбите и костите. В допълнение към калция, сиренето съдържа цинк, магнезий, витамини А и D, които също укрепват костите. 

Стимулира чревната микрофлора. Сиренето е отличен източник на ферментирала храна, а продуктите от този вид имат благоприятен ефект върху чревната микрофлора. Науката вече е доказала колко полезна е тази микрофлора за общото здраве.

Укрепва кръвоносните съдове. Изследователите открили, че яденето на млечни продукти като сирене намалява риска от сърдечно-съдови заболявания чрез укрепване на артериите. / zdrave.to

zdrave.to