Konkurent
Инекс

Свят

Ким Чен Ун екзекутирал генерал, като го хвърлил в аквариум с пирани

2019-06-10 11:20 374 0

Ким Чен Ун екзекутирал генерал, като го хвърлил в аквариум с пирани
Автор: Снимка: Ройтерс

Откакто е на власт, севернокорейският лидер е наредил смъртта на 16 старши съветници. Стотици граждани също са убити

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е екзекутирал свой генерал, като го е дал за храна на пирани. Заповедта за неговата смърт дошла, тъй като генералът планирал преврат.

Ръцете и тялото на жертвата били нарязани с нож преди да бъде хвърлен на пираните.

Източници заявиха, че не е ясно дали генералът е бил убит от рибите, починал е от раните си, или се е удавил.

Ким има огромен аквариум с рибите в един от своите президентски дворци резиденция Ryongsong. Поръчал го като ново спомагателно средство за развитието на методите за екзекуция, твърди "Дейли стар".

Изследователите вярват, че чрез методите за екзекуция ще стреснат потенциални заговорници. Смята се, че са взаимствали идеята с пираните от филма за Джеймс Бонд от 1977 г. "Шпионинът, който ме обичаше", в който злодеят Карл Стромберг убива своите опоненти, като ги хвърля в аквариум, пълен с акули.

В аквариума на Ким плуват няколкостотин пирани, внесени от Бразилия. Те имат изключително остри зъби, с които са способни да разкъсат човек за няколко минути.

Други методи за екзекуция са убиване с противотанково оръжие, хвърляне като храна на тигри, обезглавяване или изгаряне на затворниците с огнехвъргачки.

Откакто през 2011 г. севернокорейският лидер пое властта, се смята, че е наредил смъртта на 16 старши съветници. Стотици граждани също са убити.

Сред жертвите са началникът на армията, шефът на Централната банка на Северна Корея и посланиците на Куба и Малайзия.

През 2016 г., според твърдения, министърът на образованието в Северна Корея Ким Йонг Джин е бил екзекутиран чрез разстрел заради лошо отношение.

Източник от британското разузнаване заявява: "Ким управлява чрез страх. Много врагове на държавата се екзекутират публично. Той иска всеки да знае, дори и най-приближените му, че са изложени на риск да умрат по особено мъчителен начин, ако ги заподозре в предателство".

"Екзекутирал е дори членове на семейството, както и висши държавни служители, защото не пляскали достатъчно силно по време на една от речите му". 

Източникът добавя: "Използването на пирани е класически Ким. Той цели да използва страха и ужаса като политически инструмент".

24chasa.bg

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Забраниха простирането на гащи в Рим, а в Тоскана носенето на секси облекло
2019-08-19 15:50
4 0
Простирането на бельо, видно от улицата, вече е забранено в Рим. СНИМКА: Авторът   Уринирането на пътя може да ви струва глоба от 3333 евро Който е бил…

В САЩ разсекретиха разузнавателния доклад за аварията в Чернобил
2019-08-19 14:20
66 0
Разузнаването предполага, че всички, които са били в епицентъра на експлозията, са загинали веднага или са получили дози радиация, несъвместими с живота В САЩ разсекретиха…

Мъж превозва в кола мъртвата си съпруга, децата - на задната седалка
2019-08-19 12:50
689 0
Тялото на съпругата му е намерено в куфар в багажника на автомобила им. Снимка Pixabay  Французин е арестуван, след като тялото на съпругата му е…

Eзерото Туз стана розово
2019-08-19 11:20
104 0
Езерото Туз, второто по големина в Турция, се оцвети в розово, превръщайки се във впечатляваща гледка за туристите, съобщава турската частна телевизия НТВ. Необичайният цвят…

актуален брой на вестник Конкурент