Спорт

Завръща ли се Божигол в Ботев

  09.06.2019 16:15             
Завръща ли се Божигол в Ботев

Нападателят Валери Божинов е пред завръщане във врачанския Ботев. В следващите часове ще стане ясно дали 33-годишният нападател ще облече отново зеления екип, съобщиха близки до Божигол. По-рано през деня днес стана ясно, че старши-треньорът на Левски Петър Хубчев е обявил, че няма да разчита на него през новото първенство. Така човекът, чиито гол класира "сините" за Лига "Европа" в баража срещу Етър, стана ненужен на "Герена".

Божинов пък обяви, че си тръгва от Левски тъжен, но с още по-голяма любов към синия клуб.

През миналата есен той пристигна във Враца  като свободен агент от хърватския Риека и след като изигра 11 мача с екипа на новака в Първа лига и наниза 7 гола /и един автогол/ премина в столичния клуб. Преди това обаче Валери вкара два пъти на Левски за историческото 3:1, с който врачани зашлевиха домакините на собствения им терен.

Още когато нападателят тръгна към София в Ботев казаха, че за Валери вратите на клуба са винаги отворени и той е добре дошъл.

От Ботев засега се въздържат от коментар, но е повече от ясно, че завръщането на Божигол на стадион "Христо Ботев" се пече в следващите часове.

Преди това ще има разговор "на 4 очи" между Божинов и старши-треньора Сашо Ангелов, от който зависи много.

Има голяма вероятност отговорът на загадката да получи отговор още на утрешната тренировка на отбора във Враца.