Konkurent
Инекс

Здраве

Белите дробове ще ви благодаря: Как да направите здравословна напитка за пушачите

2019-06-09 04:00 783 0

Белите дробове ще ви благодаря: Как да направите здравословна напитка за пушачите

Ако пушите или вече сте се отказали от тази зависимост, трябва да опитате една напитка. Вашите дробове ще ви благодаря за това. Тютюнопушенето е доста силен навик, но никога не е твърде късно да се откажете от него. 

 

 Цената на пристрастяването

Пушенето е вредно за здравето. Всеки човек е чувал тази фраза повече от веднъж в живота си. И това твърдение е вярно. Не е тайна, че този лош навик струва живота на хиляди хора по света всяка година. Това обаче не пречи на много хора да продължат да пушат. Тютюнопушенето причинява много здравословни проблеми, а тревожните данни потвърждават това: 1,2 милиона души умират в Европа само годишно поради причини, пряко свързани с тютюнопушенето! И ако погледнем цифрите по света, ще видим, че те надхвърлят 5 милиона души.

Въпреки че кампаниите срещу тютюнопушенето се провеждат редовно и все повече хора се отказват от тази зависимост, този процес е много бавен. Детоксикацията на човешкото тяло не се постига след няколко дни. Увреждането на белите дробове обикновено е тежко и необратимо. Това твърдение, обаче остава в миналото. Днес е известна тайна, че ще може да се помогне както на пушачите, така и на тези, които се отказват. Уникална напитка насърчава детоксикацията на белите дробове. 

 

Каква е силата на напитката?

Напитката се състои от три основни съставки: куркума, джинджифил и лук. Тези три компонента сами по себе си са от голяма полза за човешкото тяло. Но в комбинация те образуват мощна детоксикираща напитка.

Куркумата, която идва от Индия, е световно известна със своите уникални лечебни свойства и ярък златист цвят. Това растение има високо съдържание на минерали и витамини. Куркумата е известна и с многобройните антивирусни и антибактериални свойства. Тази култура помага при лечението и на сериозни заболявания, така че лекарите със световна репутация препоръчват тя да бъде включена във вашата диета.

Вероятно сте използвали джинджифил като лекарство за стомашни разстройства, както и за приготвяне на вкусна салата. Въпреки това, тази подправка има много други предимства, например, тя намалява излишната слуз в белите дробове - много често следствие на тютюнопушенето. И лукът не остава по-назад. Тази подправка има мощни антиоксидантни свойства, както се вижда от научни изследвания. 

 

Как да приготвите напитката?

Необходими съставки: 2 супени лъжици куркума; 400 грама лук; корен от джинджифил (с размер на палеца); 400 грама натурален подсладител (мед, кленов сироп и др.); 1 литър вода.

Подготовката на напитката се препоръчва в следния ред: Смесете подсладителя с водата и поставете в съд на огъня, докато започне да кипи. Нарежете лука и джинджифила, добавете ги към сместа, като разбъркате до кипене. Добавете куркумата и намалете топлината до половината. Сварете 15-20 минути. Получената маса се прецежда чрез тензух. Охладете напитката до стайна температура, след това я поставете в хладилника.

Детоксикиращата напитка трябва да консумира по 2 супени лъжици на ден. Едната трябва да се пие сутрин, а втората вечер, два часа след хранене./zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Мозъкът старее от хамбургери
2019-06-18 04:00
118 0
Мозъкът старее от прекалената консумация на бързи закуски, ной-вече хамбургери. Това са установили специалисти от Австралийския национален университет, съобщи сайтът MedicalXpress. Били анализирани резултатите от…

8 симптоми на дехидратация, които повечето хора игнорират
2019-06-17 04:00
369 0
Вероятно знаете, че тялото ви е изградено предимно вода. Но сигурно не сте запознати, че ако количеството вода в организма ви намалее с пет процента,…

5 напитки, които лекарите съветват да откажем
2019-06-16 04:00
582 0
Медиците призоваха за по-внимателен контрол на тяхното пиене Всеки знае, че без вода няма как да оцелеем.  Всичко в телата ни зависи от водата. Според мнението…

4 храни, които увеличават риска от рак на гърдата
2019-06-15 04:00
518 0
Ракът на гърдата е най-често срещаното злокачествено новообразувание сред жените. Тази болест е на второ място като причина за смъртността при тях. При повечето жени с рак на…

актуален брой на вестник Конкурент