Konkurent
Инекс

Здраве

Откажете цигарите със... сода

2019-06-03 04:00 1245 0

Откажете цигарите със... сода

Пушенето е един от най-големите пороци на човечеството. Все по-голям брой хора обаче се опитват да водят здравословен начин на живот, да се хранят правилно и да посещават редовно фитнес залите.

Никотинова зависимост 

Никотинът предизвиква истинска зависимост, която влияе негативно на здравето и провокира множество заболявания. В момента в тютюневия бизнес се въртят огромни суми, затова корпорациите, участващи в производството на цигари, се борят да запазят клиентите си.

В действителност, рядко се среща пушач, който никога не се е опитвал да се откаже от този лош навик поне веднъж в живота си.

Има специална поговорка, която напълно олицетворява цялата вреда от тютюнопушенето: "Пушачът вдишва удоволствие и издишва здравето." Тютюнът е наистина много вреден, защото причинява рак на белия дроб, туберкулоза и общо намаляване на имунитета.

За съжаление, въпреки всички странични ефекти, много малък брой хора наистина са наясно с тях и започват да се борят със себе си, за да се откажат от цигарите. Вече е научно доказано, че проблемът с тютюнопушенето е предимно психологически, а не физически.

Днес ще ви разкажем за един много ефикасен начин да откажете цигарите с помощта на... сода бикарбонат.

Принципът на содата бикарбонат

Содата не е панацея, която ще реши напълно проблема ви с пушенето. Въпреки това, тя може да действа като ефективен допълнителен инструмент при борбата с тютюневите изделия.

Ако се използва с правилната диета, редовните упражнения и воля, тогава резултатът няма да отнеме много време.

Всъщност всичко е съвсем просто. Когато натриевият бикарбонат влезе в организма, започва да се появява химическа реакция, която неутрализира киселината. Помага за нормализиране на киселинно-алкалния баланс в организма. Тъй като в цигарите има вредни киселини, содата спомага за неутрализирането им. Така вкусът на тютюна започва да се променя, което води до по-нататъшно отвращение към цигарите. 

Ефектът на содата върху тютюнопушенето

В допълнение към отвращението към тютюневите изделия, содата има и друг ефект върху тялото: Понижава текущото ниво на никотин в кръвта, почиства го; стимулира бъбреците; причинява гадене и повръщане при нов опит за тютюнопушене.

Тъй като тялото се изчиства от вредни вещества,  съдовата система започва активно да разпределя кислорода в тялото, подобрява се състоянието на тялото и цвета на кожата. Така че използването на сода в борбата с тютюнопушенето наистина помага.

Най-популярният вариант за използване на сода бикарбонат при отказ от пушене е да плакнете устата със специален разтвор. Този метод може да използвате при много силно желание да запалите една цигара.

За да приготвите разтвора, трябва да вземете чаша топла вода и да разтворите в нея една супена лъжица сода. Плакнете устата си с тази вода няколко пъти на ден. Освен всичко, така ще почистите устната кухина. 

Трябва да сте търпеливи. За да се постигнат резултати, ще са необходими много усилия - първите признаци на успех ще дойдат само след няколко месеца./zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
7 причини за металния вкус в устата
2019-08-25 04:00
202 0
Няма човек, който да не е усещал вкуса на стотинки в устата си. Това състояние колкото е често срещано, толкова може и да е индикация…

Алкохолът е полезен за мозъка, ето кога
2019-08-24 04:00
319 0
В това изследване ние показахме, за първи път в света, че ниски дози алкохол имат потенциала да са полезни за мозъчното здраве Ново изследване откри,…

Какво се случва с тялото, ако спим по 8 часа всеки ден
2019-08-23 04:00
408 0
Проучване показва, че редовното спане в продължение на 8 часа всъщност не е лукс, а съществена част от здравословните ни навици. Липсата на часове за…

Чесън под възглавницата - решение на много проблеми
2019-08-22 04:00
688 0
Само една скилидка чесън, която да сложите под възглавница през нощта, може да реши много здравословни проблеми. От древни времена предците ни са използвали този метод и…

актуален брой на вестник Конкурент