Събития

Ето кой си тръгна с награда на 24 май във Видин СНИМКИ

  24.05.2019 14:19             
Ето кой си тръгна с награда на 24 май във Видин СНИМКИ

Кметът на Видин Огнян Ценков връчи отличия на изявените видински учители и деятели на културата и изкуството днес, на 24 май.

Учител на годината в предучилищното образование стана Пепка Иванова, старши учител в ДГ „Русалка“; в начален етап -Красимира Иванова, главен учител в ОУ „Любен Каравелов“;  в прогимназиален етап - Камелия Асенова, старши учител по математика в ППМГ „Екзарх Антим I“; в гимназиален етап -Кристина Георгиева, учител по физическо възпитание и спорт в ППМГ „Екзарх Антим I”; наградата„Учител в професионалното образование“ бе присъдена на Анета Кирилова, старши учител в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

По повод празника за изключителен принос в развитието на образованието в Община Видин, за висок професионализъм и дългогодишна педагогическа дейност,  добър управленски подход и реализиране на ефективен модел за развитие на иновативно училище, почетен плакет и сертификат бяха връчени от кмета Огнян Ценков на директора на  СУ „Цар Симеон Велики“ Венцислав Станев.

Тази година с почетна грамота „Неофит Рилски“ за дългогодишна, цялостна и професионална дейност в системата на предучилищното и училищното образование от Община Видин бяха удостоени двама учители - Даниела Асенова, старши учител в ДГ „Русалка“ и Елена Бекова, старши учител в ПТГ „Васил Левски“. От името на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев отличията връчи Веселка Асенова, началник на Регионалното управление на образованието.

Носител на Четвъртата ежегодна индивидуална награда „Антим I Видински“ за 2019 г. за изключителни постижения в учението, стана Даниела Ивайлова от 12 „в“ клас на ГПЧЕ „Йордан Радичков“.

Наградата в категория „Култура и изкуство“ получи проф. д-р Иванка Нинова, преподавател в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. В тази категория бе номиниран и Деян Славчев, главен художествен ръководител на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“.

Общо 23 са номинираните тази година учители и деятели на културата и изкуството от страна на училищата, обществените съвети към тях, културни институции и читалища. Отличията са определени от комисия, която включва представители на Общинската администрация и постоянната комисия по образование, наука и култура към Общинския съвет, на базата на утвърдени от Община Видин правила.

Празникът завърши с празничен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав”, детски танцов състав и фолклорен ансамбъл „Цвят“ при Народно читалище „Цвят“.