Лайфстайл

Запорираха фирмите на Софи Маринова. Прецакани кредитори погнаха фолк певицата за 400 000 лв.

  24.05.2019 09:51             
Запорираха фирмите на Софи Маринова. Прецакани кредитори погнаха фолк певицата за 400 000 лв.

Само мит се оказа огромното богатство на ромската перла Софи Маринова, научи HotArena.

От години се носят легенди как певицата издържа многобройната си рода, а самата тя тъне в завиден лукс. Истината е доста по-различна. Изпълнителката на вечния хит „Стари рани” не само, че не е натрупала бели пари за черни дни в банките, ами има огромни дългове на стойност близо 400 000 лв., писа „Уикенд”. 

Финансовото състояние на изпълнителката на хита „Стари рани” никак не е розово, показва проверка в търговския регистър. Фирмите й „Лоренцо мюзик” ЕООД и общата й фирма със съпруга й Тодор Давидов-Гринго - „Софи Гринго Мюзик”, са с по два запора към 2 различни кредитора. Те обаче са наложени само върху дяла на Софка, което означава, че само певицата има стари сметки за разчистване от 2011 г. Борчовете й барабар с адвокатските хонорари на кредиторите й финансовата институция „СИС контрол” и Юробанк, съдебните разноски, такси за съдия-изпълнителя и други най-различни такси са 372 602, 88 лв.

Към днешна дата дълговете не са погасени, което е странно предвид факта, че кариерата й процъфтява. За всяка своя изява Софи искала минимум по 5000 лв. хонорар, а концертите й по клубове и дискотеки са стотици за изминалата година. 


Според близки до певицата още преди 8 години служители в банката и кредитната фирма уведомили Софка, че ще извадят имуществото й на публичен търг. Твърди се, че предстоящият фалит на Софка бил приет много тежко от Гринго. Напук на слуховете, че е с нея само заради парите й, мачото не само, че не я напуснал, но и преди 2 месеца се венча за нея. Отчаян от задаващия се финансов крах и унизителен скандал в медиите, Гринго започнал трескаво да търси пари, за да се разплати с кредиторите.

След множество откази от свои авери според слуховете Давидов бил принуден да се захване с престъпления, коментират фолкаджии. Именно така Гринго се принудил заедно с приятеля си от Айтос Стефан Сливков да рекетира бизнесмена Асен Атанасов. Под заплаха, че ще убият семейството му, двамата искаха 50 бона от Атанасов. Номерът им не мина и след арест двамата пишман рекетьори бяха пратени зад решетките. 


Миналото лято Гринго излезе предсрочно от затвора заради добро поведение, след като лежа 10 месеца в пандиза. Твърди се, че наред с данъците и официалните кредити певицата, която имала доста широки пръсти, дължала солидни суми и на свои по-заможни приятели.  

хотнюз