Събития

Залагат капани за търговците на гласове

  23.05.2019 14:22             
Залагат капани за търговците на гласове

Полицията в област Монтана държи под око хората, които във времето назад са били уличени в търговия с вот.

“Всички “купувачи” на гласове са установени, беседваме с тях. За сега няма индикации за подобна дейност и евентуално напрежение. Обстановката в областта е спокойна”, увери комисар Цветомил Христов - шеф на щаба, който ръководи и координира работата на областната дирекция на МВР по предстоящия евровот.

За сега няма подадени сигнали за купуване на гласове и за евентуален корпоративен вот в област Монтана, От старта на предизборната кампания до края на седмицата не са постъпвали официални сигнали за нарушения, свързани с организацията на изборите, включително за купуване на гласове.

Щабът, в който влизат петнайсет души, поддържа връзка с всички поделения на полицията в Монтанско, с институциите и организациите, които имат отношение към вота. Създадена е оптималната организация за получаване и отработване на сигналите за нарушения, свързани с изборния процес, с обществения ред, както и за подготвяно или извършено престъпление.

“Задачите, свързани с организацията на изборите, вече са изпълнени. Ясни са хората, които ще охраняват секциите и материалите. Планирани са маршрутите за превозване на изборните книжа. Определени са служителите, които ще ръководят силите и средствата в навечерието на 26 май, както и в самия ден. Полицейското присъствие ще е засилено”, заяви комисар Христов.