Събития

Студентски работилници генерират идеи

  23.05.2019 13:18             
Студентски работилници генерират идеи

Тази година ръководството и академичният състав на Филиала на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ във Враца решиха да заменят чуждото име „хепънинг“ с нещо звучащо по български – студентски работилници. Те се състояха в навечерието на Празника на българската просвета и култура, на 23 май, в двора на филиала. И наистина бяха работилници. В тях изработваха педагогически идеи и ги одухотворяваха в прекрасен синхрон преподаватели и студенти от висшето учебно заведение, деца от начален курс на СУ „Васил Кънчов“, НУ „Св.Софроний Врачански“ и НУ „Иванчо Младенов“, както и малки творци от врачанските детски градини „Слънце“ и „Детска вселена“. Специален гост на мероприятието беше и директорът на Регионална библиотека „Христо Ботев“ Силвия Врачовска.

В студентските работилници „Генериране на педагогически идеи“ имаше от всичко – творчески приложни задачи, вдъхновяващи математически задачи, рисуване, спортни игри. Под вещото ръководство на преподавателите и студентите, както и на техните учители, децата рисуваха цветя и слънца, упражняваха знанията си по английски език в неформална среда, обучаваха се в рециклиране на материали и опазване на околната среда. Имаше настроение и усмивки, а слънчевият двор на филиала беше обгърнат от невидим облак на творчество, разбирателство и вдъхновение.

В края на проявата бяха връчени и наградите на призьорите в студентския фотоконкурс „Детската градина и училището през погледа на учителя – стажант“.

На участниците бяха раздадени грамоти и сертификати, но по-важно от всичко остана усещането за един ползотворно прекаран ден.