Спорт

Елитът на мотокроса пак се събра в Лехчево

  22.05.2019 12:35             
Елитът на мотокроса пак се събра в Лехчево

Йордан Йорданов с „КТМ” спечели първо място на мотокроса в Лехчево. Състезателят на МХ Лехчево изпревари съперниците си в клас „МХ 3” до 250 кубика. 60 състезатели взеха участие в традиционния мотокрос “Grand Prix“ – Лехчево, на пистата в местността “Кунов гложак”.

Вече трета поредна година организаторите от местния клуб, община Бойчиновци и спонсори предлагат отлични условия за състезание. Не случайно пистата е определена за трасе №2 в България, след пистата в Севлиево. Кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев, който е един от запалените колекционери на стари мотори, поздрави участниците. “Пожелавам ви късмет и нека най-добрите победят в този труден и атрактивен спорт. Благодарение на общите усилия на общината, момчетата от МХ Лехчево и приятелите на този спорт в региона, отново всички вие сте тук и ще карате по отлично подготвената писта”, заяви Сретениев.

С добро каране представителят на домакините Йордан Йорданов финишира първи в клас „МХ 3” до 250 кубика. Дани направи грешка на старта, като “заключи” мотора в решетката. Със страхотно каране на домашната писта Йорданов успя да изпревари всички конкуренти и да види първи карирания флаг. След него остана Людмил Александров от Видин и Едуард Иванов.

В клас „МХ 3” до 450 куб.см. призовата тройка оформиха Мартин Тодоров, Григор Царев и Веселин Малинов. Илиян Гоцов от Монтана показа стабилна езда и остана четвърти. Захари Томов от Мездрея е пети. Цветан Енчев от МХ Лехчево нямаше ден. В първия манш спука гума на „КТМ”-а и това се отрази върху времето му. В крайна сметка Цецо Енчев остана девети от 19 състезатели. Калоян Илиев и Стефан Нейчев спечелиха в „МХ 1”. Публиката на пистата в Лехчево успя да се наслади на карането на най-добрите състезател на България в клас „МХ 2”. Топ-пилотът Майкъл Иванов изпревари Николай Малинов и Димитър Грозданов.

При най-малките, „МХ 65”, победата е за Дани Цанков, следван от Венцислав Тошев и Павел Доневски. При 85-кубиковите на почетната стълбичка се качиха Виктор Бориславов, Християн Георгиев и Данаил Стефанов. При ветерани над 45 години първи е Захари Томов, а след него са Николай Ангелов и Живко Бонев. Пистата в Лехчево е високоскоростна с дължина от 1800 метра. Има 12 леви и 7 десни завои.