Събития

Касова продукция гледат във Враца – иде мюзикълът „Котки“

  22.05.2019 09:04             
Касова продукция гледат във Враца – иде мюзикълът „Котки“

Една от най-касовите продукции, поставяни накога на сцена, ще бъде показана във Враца. Мюзикълът „Котки“ от Андрю Лойд Уебър ще се изиграе на голямата сцена на Драматично-кукления театър, като началото на представлението е от 19.30 часа на 12 юни, съобщи организаторът Кирил Илиев.

Каквото и да се каже за творбата, ще е малко. Доказателство за това е фактът, че билетите за него са на изчерпване. Все пак още се намират, въпреки че цената им е по 10 и 12 лева, а ВИП-местата се предлагат и по 14 лева. Двучасовото шоу обаче си заслужава.

Сър Андрю Лойд Уебър е съвременният гений на мюзикъла, той внася неподозирани нови цветове и форми в този жанр. В идеята за своя шедьовър Уебър се вдъхновява от сборника с детски стихове „Книга за практичните котки на Бай Посум” от Т. С. Елиът. След премиерата в лондонския Уест Енд през 1981 г. и американската постановка на Бродуей в Ню Йорк на следващата година мюзикълът се играе в цял свят при огромен успех. „Котешкият свят”, заложен в „Котки” кореспондира пряко с разнообразните типажи в човешкото общество – крадливи котки, котараци-престъпници, котки-проститутки...