Konkurent
Инекс

Свят

Мъж дойде в полицията и сподели: Уморих се да ям човешко месо (СНИМКИ)

2019-05-22 08:20 917 0

Мъж дойде в полицията и сподели: Уморих се да ям човешко месо (СНИМКИ)

Един обикновен на вид местен жител дошъл в полицейския участък в Есткорт, ЮАР, и веднага казал: "Уморих се да ям човешко месо". Отначало полицаите си помислили, че този човек е пушил нещо различно от нормалните цигари, но след това в чантата му наистина били открити части от разчленено човешко тяло, или по-точно ръце и крака.

По-късно се изяснило, че този човек е част от общност на канибали, а в тяхното село почти една трета от жителите съзнателно опитвали човешката плът.

Както съобщава местният вестник Estcourt News, когато полицията претърсила къщата на мъжа, те открили осем човешки уши. Останките ужасно миришели и вече започвали да се разлагат. А това означавало, че поне няколко души са станали жертви на канибалите. Тогава същият този човек отвел полицията в друга къща, където също имало актове на канибализъм.


Къщата, в която са открити човешки останки

"Човешките останки са намерени в сграда в Есткорт и в друга къща в Амангва. Засега сред жертвите официално се числи един човек и неговата самоличност все още не е установена", казал представителят на полицията Шармейн Струвиг.

По-късно полицията задържала четирима канибала, а след това още трима, сред които един знахар. Оказало се, че те не само можели да убиват хора, но и изкопавали останки от гробища.


След новината местните жители се събрали пред кметството

Любопитно е, че след цялото това възмущение сред полицията и местните жители канибализмът все още не е официално забранен в Южна Африка. Има закон от 1983 г., който забранява съхранението на части от човешки тела без разрешение и това е всичко.

След разкриването на канибалите, членът на местния съвет, Мтембени Майола, събрал местните жители в кметството, за да ги успокои. Вместо това, той бил шокиран да научи, че около 300 души от тълпата, т.е. всеки трети човек, признават, че поне веднъж в живота си са опитвали човешката плът и са го правили съзнателно.

След това повечето от тях посочили местния знахар Нино Мбата, който бил лидер на канибалите и молел хората да разкопават гробове и да изяждат човешка плът, за да се „лекуват”.

"Той им казвал, че изкопаването на труповете ще ги направи по-силни и ще ги предпази от вреда, а костите ще им донесат богатство в бъдеще."

След арестите канибалите разказали, че първоначално откритите ръка и крак принадлежат на жена на име Занеле Хлатшвайо, която самите те са убили и разчленили.

Всичко това се е случило през 2017 г. През 2018 г. се провежда процесът, който дава доживотна присъда на знахаря и на мъжа, който пръв дошъл в полицията с останките на жената.

Превод и редакция: БЛИЦ

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Тръмп за лидерите на Г-20: Мили момчета
2019-06-27 14:20
14 0
А мериканският президент Доналд Тръмп ще се срещне с руския президент Владимир Путин в Осака в петък в 14.00 часа местно време, 8 българско, съобщи…

Масивен астероид със силата на 5-килотонна бомба падна в южната част на Пуерто Рико(Видео)
2019-06-27 12:50
168 0
Масивен астероид със силата на 5-килотонна бомба падна в южната част на Пуерто Рико, съобщава БГНЕС. Астрономите потвърдиха, че 10-метров астероид е ударил…

Почина Уили Танер от
2019-06-27 11:20
113 0
Актьорът, който изигра Уили Танер в култовия сериал „Алф“ е починал на 75-годишна възраст. Смъртта на Макс Райт, настъпила след дълга битка с рака, е…

ЕС е вложил излишно 3,8 млрд. евро за управление на въздушното движение
2019-06-27 09:50
70 0
ЕС е вложил излишно 3,8 млрд. евро за подобряване на управлението на въздушното движение (УВД), показва доклад на Европейската сметна палата, представен във вторник. Отчита…

актуален брой на вестник Конкурент