Крими

Полицията информира за катастрофата, при която загина жена (СНИМКИ)

  21.05.2019 10:05             
Полицията информира за катастрофата, при която загина жена (СНИМКИ)

В понеделник около 14,37 ч. на път II-81, в местността Сечения камък -землището на община Берковица, при движение от гр. Монтана към гр. София, 48-годишна жителка на село Бързия, водач на лек автомобил "Тойота Ярис" с монтанска регистрация, управлява с несъобразена скорост спрямо профила на пътя - лява крива и мокър асфалт, при което навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в идващия насрещно товарен автомобил "Фолксваген Транспортер" със софийска регистрация, с 45-годишен водач от столицата и пътуващия с него 58-годишен от гр. София.

В резултат на ПТП-то е пострадала жената водач, която е транспортирана в МБАЛ Монтана, където по-късно е починала. Водачът и пътникът от товарния автомобил също са транспортирани до МБАЛ Монтана, направен им е медицински преглед, при който е установено, че водачът е с фрактура на 2 лумбални прешлена, а пътникът – с 4 счупени ребра, счупена дясна ключица и коремна контузия. Пострадалите са оставени за лечение в хирургичното отделение, със средна телесна повреда, без опасност за живота.

На водача на товарен автомобил е извършена проба за алкохол, която е отрицателна.

На починалата жена водач ще бъде взета кръвна проба от съдебен лекар.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативно-следствена група на РУ Берковица. По случая е образувано досъдебно производство, допълват от ОД на МВР Видин.