Събития

Враца става столица на родолюбието и българската музика

  20.05.2019 16:14             
Враца става столица на родолюбието и българската музика

В навечерието на честванията, посветени на подвига на Христо Ботев и неговата чета, Община Враца организира богата културна програма и вечерни концерти, с участието на любими български изпълнители.

Фокус в Ботеви дни 2019 година при концертите на открита сцена са емблематични групи и изпълнители. Официалното откриване на честванията е днес, в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, когато музикантите от „Фондацията“ ще припомнят най-известните си хитове, трансформирани с нови акустични аранжименти. В супергрупата участват: вокалът на „Щурците“ – Кирил Маричков, китаристът от ФСБ – Иван Лечев, неповторимият глас – Дони, китаристът на Б.Т.Р. – Славчо Николов и Венко Поромански от група „Те“. Началото на вечерния концерт е в 20:30 часа, на откритата сцена пред Община Враца. Празничната програма ще продължи с триизмерно лазерно шоу, прожектирано на сградата на читалище „Развитие“, в 21:30 часа.

Всички вечерни концерти са безплатни и ще се провеждат на откритата сцена пред Община Враца. Повече информация, относно програмата на Ботевите дни – на страницата: https://www.facebook.com/botevidni2019