Събития

Ученици от Средно училище „Христо Ботев“ с награди от V Национален фотоконкурс за училища с името на Христо Ботев

  19.05.2019 19:52             
Ученици от Средно училище „Христо Ботев“ с награди от V Национален фотоконкурс за училища с името на Христо Ботев

Ученици от Средно училище „Христо Ботев“ спечелиха награди от V Национален фотоконкурс за училища с името на Христо Ботев, похвалиха се от учебното заведение във Враца. Цвети Николова от VІІ "б" клас и Илияна Маркова от VІ "г" клас  спечелиха трето място във втора възрастова група в V национален фотоконкурс за училищата с името на Христо Ботев „Уловени мигове из живота на училището“.

Конкурсът се проведе в град Добрич в две възрастови групи -  първа група: ІІІ - V клас и втора възрастова група: VІ - VІІІ клас. Всеки участник можеше да участва с до 2 авторски снимки, изобразяващи моменти от училищния живот. Всяка снимка бе придружена от кратък текст – послание и специални изисквания към цифровия формат и качеството  на снимките. Критериите за оценка бяха: интерпретация на темата, оригиналност на творбата, яснота на посланието и интересна композиция.

Снимките бяха оценени от жури, включващо специалисти в областта на изкуството и фотографията. Победителите получиха предметни награди и грамоти.