Лайфстайл

Рори от MasterChef с дъщеря от рускиня и син от българка

  17.05.2019 09:37             
Рори от MasterChef с дъщеря от рускиня и син от българка

Вчера талантливият пивовар Рори Милър се прости с MasterChef престилката и мечтата за престижната титла на 7-мо място.. Финалният „изпит“ за оставане в шестицата на MasterChef го затрудни, тъй като не знаеше рецептата за приготвянето на крем карамел и тулумби. Въпреки адмирациите, за това, че не се е отказал, журито беше категорично, че очаква от един бъдещ професионалист да се справя отлично с целия диапазон от ястия. Те го изпратиха с признанието, че е бил всеобщ любимец и е израстнал най-много от всички в приключението на добрия вкус. А Рори сподели, че е открил повече от себе си и смята MasterChef за прозореца, през който може да покаже кой е на света.

В студиото на „Преди обед“ той призна пред Деси и Сашо, че не обича крем карамел и историята му с този десерт е затворена страница, след като го провали в MasterChef. „Не исках да отпадна от шоуто на добрия вкус заради нещо, което се приготвя лесно. Не знам как се приготвя крем карамел, но предпочитах да отпадна заради нещо по-трудно за готвене", споделя той. „Гордея се, че бях фаворит за Chef Петър Михалчев“, допълва Рори. Той се радва на оценката на самурая, защото пътят за него е бил труден. Сподели, че комбинацията на ангажиментите му с пивоварната в Букурещ, гледането на деца и напрегнатите изпитания са били много изтощителни за него. Въпреки това е щастлив, че е научил ценни уроци за техники в кулинарията, рецепти и ястия от българската кухня.

Рори разказа, че е усещал живота си в САЩ като безнадежден и обречен на еднаквост. В Сиатъл е усещал, че ще пропусне вкуса и приключенията, които пътуването може да му донесе. Напуска го на 18 години и заминава за Италия, привлечен от езика и храната. След това отива в Прага, където преподава английски, за да изкара пари и отново да тръгне по света. Сбъднал е детската си „книжна мечта“ да живее в Русия. Не успява да стигне до Санкт Петербург, защото в Самара среща жена, с която има дъщеря. Три години по-късно, в следствие на агресията на местните спрямо татуираните чужденци, се изправя на кръстопът – да започне нова работа в Полша или България. За страната ни знае само, че има море и езикът е близък до руския. Доволен от избора си, Рори смята, че тук е Рай, защото хората са толерантни и приятни. 8 години по-късно той има син от българка и вижда бъдещото си на Балканите.

хотарена