Събития

Камерна зала за изложби във Видин отвори врати

  16.05.2019 10:41             
Камерна зала за изложби във Видин отвори врати

Първата камерна зала за изложби във Видин отвори, похвалиха се от общината. Заместник-кметът на градаВенци Пасков бе специален гост на откриването на първата подобна зала за изложби, която се помещава в емблематичната сграда на бившата Турска поща, известна днес като Библиопоща.

Събитието се организира от Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”. Пасков приветства присъстващите от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков и от свое име. Той поздрави директора на библиотеката Десислава Иванова и нейния екип за инициативата и за ентусиазма, с който винаги осъществяват своите идеи и ги превръщат в реалност с много усилия и упоритост. „Видин има нужда от място като това, където да се обединяват изкуството и културата в едно“ – заяви той.

С тази нова зала се възраждат традиции от миналото, когато в сградата също е имало експозиции на картини. Десислава Иванова обясни, че тук могат да показват творбите си не само утвърдени автори в областта на изкуството,  но и такива, които все още нямат опит и че всеки от тях е добре дошъл.

В новата зала младият художник Радостин Иванов представи своята самостоятелна изложба живопис. Той е  родом от гр. Лом и това е поредната му изява. Заместник-кметът пожела на талантливия художник  много вдъхновение и творческа енергия, за да се радва на плодовете на своя труд и занапред.