Събития

Ремонтират спортна площадка в Малорад

  16.05.2019 10:26             
Ремонтират спортна площадка в Малорад

Ремонтират спортна площадка в село Малорад за около 97 000 лв., съобщиха от общинската управа на Борован. Във вторник  кметът инж.Десислава Тодорова  подписа  с   Държавен фонд „Земеделие“ договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

По проекта се предвижда да се извърши реконструкция и ремонт на спортна площадка в двора на ОУ „Св.Св. Кирил и Методии“ в Малорад, като се изгради игрище за футбол на малки вратички, игрище за баскетбол и ще бъдат монтирано фитнес съоръжение, разположено в свободното дворно пространство на училището.

Срокът за изпълнение на договорът е до 14 май 2022 г., а общият максимален размер на безвъзмездната финансова помощ е на стойност около 97 000 лева.

Благодарение на този проект, за първи път ОУ „Св.Св. Кирил и Методии“ в с. Малорад ще има съвременна спортна площадка, където децата от най- голямото в общината училище ще могат да спортуват и да провеждат часовете си по физическо възпитание и спорт. В училището дори няма физкултурен салон, припомниха от Община Борован. Преди дни в населеното място отпразнуваха 125 години светско училище и 50 години от откриването на училищната сграда.