Събития

Кмет изпрати абитуриентите в Белоградчик

  16.05.2019 08:17             
Кмет изпрати абитуриентите в Белоградчик

Стилни, красиви и изящни с много вълнение на радост и доза тъга, с цветя и букети, абитуриентите на Белоградчик се събраха на тържествената церемония по изпращане в двора на СУ „Хр. Ботев“. Негови гости бяха кметът на общината Борис Николов, председателят на общинския съвет Мирослава Чавдарова и свещеноиконом Рафаил, който отслужи празничен благослов за успех и благополучие на зрелостниците. Присъстваха представители на институциите и класните им ръководители от началния курс на обучение Ганка Александрова, Ценка Атанасова и Офелия Пантева.

Директорът на училището Цветан Михайлов пожела на 37-те випускници здраве и успех в зрелостните и кандидатстудентските изпити и изрази увереността си, че са получили необходимите знания и умения като им пожела с успехи да посрещнат предизвикателствата на времето и да се реализират в избраната сфера. В словото си кметът Борис Николов приветства младите хора и отбеляза: „Днес официално завършва един етап от живота Ви и тръгвате по пътя на своето професионално развитие. Знанията, уменията и опитът, придобити от Вас в училище, ще бъдат Ваши добри спътници в живота занапред. Бъдете любознателни и трудолюбиви, не спирайте нито за миг да се усъвършенствате, защото само така ще се развивате в правилната посока. И знайте, че всеки труд се възнаграждава.“ Той увери випускниците, че винаги могат да разчитат на неговата подкрепа и тази на общинската администрация. Поздрав към абитуриентите отправи и Мирослава Чавдарова с пожелание успешно да реализират своите цели и амбиции и  да не забравят родния Белоградчик. Изключително прочувствени и изпълнени с напътствени слова и пожелания за успехи в начинанията на зрелостниците бяха  обръщенията на класните ръководители Моника Милкова и  Силвия Радкова. Прочетен бе и поздравителен адрес от името на Веселка Асенова- началник на РУО на МОН Видин. Трима зрелостници- Евгени Христов, Биляна Илкова и Анелия Викторова, благодариха от името на абитуриентите на своите класни ръководители и педегогическия колектив на училището, а четирима бяха отличени с грамота за активно участие в училищния живот. Вокалната група „Вълшебството на песента“ към училището с художествен ръководител Диана Тонинска поднесе музикален поздрав към випускниците.

Под звуците на училищния звънец и песента за един неразделен клас, с цветя, прегръдки и пожелания, младите хора на Белоградчик се сбогуваха с класните ръководители и учителите на родното училище. Накрая кметът на общината Борис Николов  подари за спомен на всеки абитуриент  албум с архивни снимки на родния град и сувенири.