Свят

Пилот на самолет засне необичайно явление високо в небето (ВИДЕО)

  15.05.2019 11:16             
Пилот на самолет засне необичайно явление високо в небето (ВИДЕО)

Екипажът на самолет на Turkish Airlines, изпълняващ полет от Истанбул за Кьолн, е станал свидетел на изключително необичайно явление. В един момент пилотът, помощникът му и останалите членове на екипажа забелязали на голяма височина зад борда на лайнера ярък сферичен обект, който плавно, и в същото време с висока скорост, се движел от една страна на друга.

Удивен от гледката, пилотът бързо извадил мобилния си телефон и запечатал на видео непознатия летящ обект. Клипчето, което качил в интернет, пък бързо се разпространило в различни сайтове за конспирации и уфология.

„Никога досега не съм виждал нещо, което да лети с такава огромна скорост. Това определено не беше нито спътник, нито звезда. След това странният обект изчезна. Въпросното НЛО се намираше много близо до нас и светеше невероятно ярко, въпреки че навън бе хубав слънчев ден. Въпреки че на записа самото сияние и някои други детайли не се виждат много добре, това беше удивително зрелище, повярвайте ми. Вторият пилот и другите ми колеги също го видяха с очите си и бяха не по-малко впечатлени от мен”, разказва пилотът на машината.

  С какво точно се е сблъскал екипажът на пътническия самолет, си остава загадка. Записът, който е направил капитанът, не е с най-доброто качество, но на него ясно се вижда светлата овална аномалия, която извършва причудливи маневри във въздуха.

От компанията, собственик на самолета, не коментират ситуацията.

блиц