Свят

Един убит и 11 ранени при стрелба в бар

  15.05.2019 10:35             
Един убит и 11 ранени при стрелба в бар

Един човек е загинал и най-малко 11 са ранени след като въоръжени мъже откриха стрелба в бар в мексиканския курортен град Плая дел Кармен в щата Куинтана Ру, информира РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Според съобщението двама души са извършили атаката, след като минавайки покрай заведението са започнали да стрелят по посетителите с пистолети. Нападението е станало през нощта, когато в бара е имало много хора.

Полицията и военните части веднага са пристигнали на местопрестъплението. На ранените е оказана спешна помощ. Обстоятелствата около стрелбта се изясняват.

Последното подобно престъпление в курортния град беше извършено в началото на януари тази година, когато неизвестни лица влязоха в друг бар и застреляха посетители. Тогава бяха убити седем души. През февруари петима души бяха убити в курорта Канкун.

През последните години Канкун и Плая дел Кармен, които бяха почти безопасни по отношение на престъпността, се превърнаха в сцена на многобройни кървави разправи между групи, замесени в наркотрафика. Сблъсъците се случват предимно извън туристическите райони на градовете.

24часа